реклама

реклама

Сьогодні в стінах Черкаської міської ради вкотре зібралися поговорити про транспорту реформу, яка вже не перший рік є одним із найактуальніших питань для Черкас.

Про це повідомляє Вичерпно.

Як відзначив начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу  ЧМР Сергій Отрешко, вже в травні має бути сформована робоча група, яка має вивчити електронну петицію з приводу реформування транспортної системи міста.

- Сподіваюся, ця справа тоді зрушить з місця, — відзначив Отрешко.

31870362_1501921976602775_3925931740148793344_n

На думку «нацкорпусівця» Дмитра Кухарчука, впровадження транспортної реформи саботувалося низкою осіб, зокрема, й у міській раді. Тому він вважає, що або потрібно приймати кадрові рішення з приводу осіб, які «гальмують» реформування пасажирських перевезень в місті, або міська рада має визнати, що вона не здатна її реалізувати.

Також він зауважив, що планувалося розпочати реформу з КП «Черкасиелектротранс», однак вони теж це питання з місця не зрушили. У свою чергу очільник «Черкасиелектротрансу» Петро Кучер відзначив, що вони надіслали безліч листів до профільних заступників міського голови, однак у місті досі немає єдиної концепції реформування транспортної системи. Також він додав, що концепція по транспортній реформі розроблена залученими спеціалістами ще в 2011 році, однак наразі термін її дії закінчився.

- Є першочергові дії, які потрібно виконати, однак все, що зараз пропонується, це лише крупинки, які мають доповнити загальну стратегію, — додав Петро Кучер, зауваживши, що міський голова підписав Програму, вона прийнята, однак під неї досі не виділені кошти.

У електронній петиції, яка була підтримана містянами буквально за декілька днів, першим пунктом йдеться про створення комунального транспортного підприємства. Також мав бути створений єдиний диспетчерський пункт, однак цього досі немає. Тому таке враження, що транспортна реформа саботується, — відзначив Павло Мосійчук, який не так давно презентував і свою концепцію транспортної реформи в місті.

Все йде по плану, зауважив спеціаліст управління транспорту ЧМР. Наразі, за його словами, концепція реформи вже була представлена перед депутатами міськради. А робоча група буде впроваджувати напрацьовані результати.

- Ми вже декілька разів збираємося в цій залі, говоримо про реформу. Але де вона? Переливається з пустого в порожнє, — відзначив директор ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимир Соломенний. — Не може міська рада займатися транспортною реформою. Вже якось розроблялася концепція, для цього залучалися профільні спеціалісти. Нічого не робиться, а ми говоримо про якусь транспортну реформу.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Залізний Фелікс. 03.05.2018 21:40
Від кого Ви чекаєте транспортної реформи? Подивіться на склад виконкому, та Залізяку? Ці вирішать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Абрек 03.05.2018 18:59
Скільки вже грошей розікрали з приводу "реформи"! Розкрадуть ще більше, поки цим керуватиме Отрешко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 1 03.05.2018 16:47
БОДНАРУ поручить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100