реклама

реклама

Виставку найкращих робіт за підсумками регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2018» відкрили у вестибюлі бібліотеки. Мистецьке змагання за ініціативою Державного підприємства «Редакція журналу «Охорона праці» цього року проводилося вже всьоме. На регіональному етапі організацію конкурсу, прийом та оцінку робіт здійснювало Управління Держпраці у Черкаській області.

1

Усього цьогоріч на конкурс надіслано понад 700 робіт дітей зі 154 дошкільних, загальноосвітніх та професійних навчальних закладів області. Юні художники боролися за перемогу в трьох вікових категоріях: 6 – 10 років, 11 – 14 років та 15 – 18 років. Креативний підхід юних художників оцінювали представники Управління Держпраці у Черкаській області, Федерації профспілок області, Організації промисловців і підприємців області, працівники галузей культури та освіти. А ще свою думку висловлювали користувачі сторінки Управління Держпраці у Черкаській області у мережі Facebook. Детально про перебіг конкурсу можна дізнатися на офіційному сайті Управління.

У своїх роботах діти висловилися щодо питань безпеки в найрізноманітніших сферах суспільного життя. На малюнках можна знайти застороги щодо поведінки дітей на будівництві, в екстремальних умовах, важливості дотримання дорослими людьми вимог охорони праці на промисловому виробництві, у сільському господарстві, у медицині, на шахтах, при поводженні з транспортом і технічним устаткуванням. Автори робіт звертали увагу на застосування спецодягу в призначених для цього умовах, на поширення знань про предмети першої необхідності в разі нещасних випадків тощо. Яскраві образи природи, зображення свідомих, небайдужих і досвідчених людей, багатоплановість і широкий сюжетний спектр малюнків дозволили відобразити уявлення дітей і підлітків про таку важливу частину життя як охорона праці. Роботи підкріплювалися розлогими підписами, часто римованими, покликаними пояснити думку авторів.

Якісні, барвисті, переконливі роботи учасників регіонального туру конкурсу бажаючі можуть побачити у вестибюлі Черкаської обласної бібліотеки для дітей за адресою: м. Черкаси, вул. Святотроїцька, 24. Там їх можуть оцінити юні відвідувачі, і, напевне, запам’ятати виразні образи та емоційні гасла-підписи надовго.

Про це інформують в Держпраці

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100