реклама

реклама

Міністерство освіти і науки нагадало керівникам шкіл та департаментів освіти про необхідність відпрацювати механізми евакуації дітей.

630_360_1514376165-8598 Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, пише Укрінформ.

«Навчальний процес буде тривати. Але для нас взагалі дуже тривожна ця тенденція – розпилювання якоїсь речовини, яка так впливає на здоров'я дитини. Це означає, що є певна проблема безпеки або якоїсь необережності. Зрозуміло, що і поліція буде досліджувати цей випадок, що це за речовина. Тому що це не перший випадок. Так само 8 травня під час лінійки відбулася подібна ситуація. Ми говоримо з керівниками навчальних закладів і з керівниками департаментів освіти, що вони повинні дуже чітко відпрацювати механізм евакуації для того, щоб зберегти здоров'я всіх дітей, тому що непередбачувані обставини бувають», – сказала Гриневич.

Сьогодні стало відомо, що у школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в обласну дитячу лікарню №1. Стан госпіталізованих – середньої тяжкості. Серед симптомів – слабкість та утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. За даними «Громадського Харків», у школі розпилили перцевий спрей.

Це вже не перший випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє у реанімації.

Нагадаємо, 8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, – постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Того ж дня, 8 травня, на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Синоптик 22.05.2018 20:33
Цитую Досить інформативно:
"якоїсь речовини", "якоїсь необережності", "тому що непередбачувані обставини бувають"

А зарплати отримують перебачувані і не маленькі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Савр 22.05.2018 16:22
Всі все знають,а спецслужби нічого не знаходять! Сміх!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Досить інформативно 22.05.2018 15:28
"якоїсь речовини", "якоїсь необережності", "тому що непередбачувані обставини бувають"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100