Засідання Обласної ради церков і релігійних організацій відбулося 8 червня в приміщенні Черкаської облдержадміністрації.

005

Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ КП.

Провів зустріч перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

Протягом зустрічі було обговорено питання щодо утвердження постійних членів зборів, а також обговорено всі нюанси, що стосуються подальшого формату роботи даного консультативно-дорадчого органу, за основу роботи котрого буде взято досвід Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Учасники засідання висловили сподівання щодо подальшого ретельного відпрацювання і донесення до жителів області спільної реакції на виклики сучасності, а також підкреслили принципову важливість в усіх своїх судженнях та рішеннях спиратись на багатовікові біблійні традиції та цінності, а не керуватись «пустим обманом людських переказів, згідно з принципами світу, а не по Христу» (Кол. 2:8).

Представник УПЦ КП протоієрей Андрій Шиманович, який взяв участь у засіданні, звернув увагу учасників зустрічі на необхідність якомога більш активної праці кожного з присутніх не тільки на зовнішньому інформаційному полі, але, в першу чергу, зі своїми парафіянами в середині своїх релігійних спільнот. На думку представника УПЦ КП, одним з пріоритетних напрямків роботи даного дорадчого органу є донесення до простих вірян думки про принципову можливість активної співпраці між представниками різних релігійних традицій, адже ворожнеча, зневага, презирство і навіть агресія між людьми різних конфесій та деномінацій і досі, на жаль, є сумною реальністю нашого сучасного релігійного життя. І саме подібна праця з людьми, активна внутрішньоцерковна педагогіка та катехізація, може стати найбільш дієвим способом подолати взаємне відчуження і несприйняття, та бодай на регіональному рівні викорінити риторику ненависті одне до одного.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Кмітливий 12.06.2018 09:29
Це правда. Церковники - фахівці з ненависті і ворожнечі між людьми. І не каються. Найкраще, щоб відповідно до Конституції, вони не втручалися в державні і суспільні справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100