реклама

реклама

Фото: delo.ua

Фото: delo.ua

Концерн OstChem, що об'єднує хімічні активи Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, сконцентрував 100% акцій виробника мінеральних добрив ПрАТ «Украгро НПК» (Черкаська обл.). Про це повідомило підприємство в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, йдеться на сайті «Дело».

Литовська Linas Agro Group і данська Akola ApS компанії продали всі акції «Украгро НПК».

При цьому 10 лютого генеральним директором «Украгро НПК» призначений Сергій Дементьєв замість Томаса Пучкіса, який звільнився за власним бажанням.

На початку лютого литовська компанія Linas Agro Group продала концерну OstChem бізнесмена Дмитра Фірташа 58% акцій «Украгро НПК» за 90500000 літів (близько EUR26 млн).

Linas Agro Group володіла 58,0429% українського хімзаводу, Akola ApS (Данія) – 31,9571%. У свою чергу, цієї ж датської компанії належать 54,16% акцій Linas Agro Group.

Дмитро Фірташ є власником великих хімічних підприємств в Україні, Естонії і Таджикистані. Також бізнесмен інвестує у фінансовий сектор та нерухомість і є власником 50% газового трейдера RosUkrEnergo.

Основні активи бізнесмена зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», ПАТ «Концерн «Стирол» (Горлівка, Донецька область) і ВАТ «Рівнеазот».

До активів Дмитра Фірташа також належать: в титановій галузі – «Кримський титан» (Армянськ, АРК, належить 50% – 1 акція), його філії Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (Житомирська обл.) і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (Дніпропетровська обл.); ВАТ «Кримський содовий завод» (КСЗ, Красноперекопськ, АРК), банк «Надра» (Київ).

За межами України йому належать заводи «Нітроферт» (Естонія) та «Таджиказот» (Таджикистан).

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК 16.02.2012 23:35
Багатенький Буратино...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100