реклама

реклама

Внутрішньо переміщена особа з інвалідністю Олександр Гусаков з Макіївки нещодавно був побитий у селі Лящівка на Черкащині. Подія сталася 10 червня. Сьогодні він переніс вже другу операцію в обласній лікарні, де йому поставили пластину в кістку. Стверджує, що якби не розголос про подію в мас-медіа, то все б «зам’ялося» через упливових кривдників, інформує "Прочерк".

– Начальник райвідділу поліції відібрав заяву, і все, свідків не опитували, нічого. Лише після виходу статті у ЗМІ наприкінці другого тижня після бійки почалися якісь дії. Вважаю, що там вже і в поліції, і в прокуратурі намагаються своїм впливом певні особи залагодити справу. Але як так можна? У бійці ж в тій компанії був співробітник поліції, що давав присягу на вірність народу України?! – обурюється Олександр.

Говорити йому зараз важко. Каже, фактично нічого твердого не може їсти. Також ідуть кошти на лікування. Проте після цього конфлікту йому пригадали й інші «огріхи», які, як стверджує, є надуманими.

– Ми в селі були людьми новими. А в 2016 році через напад на якогось прокурора в село наїхало піврайвідділу. Нас хотіли зробити «стрілочниками». Прийшли обшук робити. Я, знаючи законодавство, обурювався і сперечався з приїжджими, то, оскільки в мене не було знайдено ні зброю, ні вибухівку, підкинули коноплю. Вважаю, тоді була повністю сфабрикована справа. Я досі суджуся по тій справі. Зараз вона в касації в Києві. Зовсім не згідний, як велося слідство, як поводили себе суддя, прокурор. Вся справа була повністю несправедлива. Державне обвинувачення стосовно мене підтримував прокурор Сергій Кривко. Ображав мене в суді «вбивцею», «сепаратистом» лише тому, що я зі Сходу України, – пригадує Олександр Гусаков. – Це дуже прикро було чути. Наша прокуратура повинна дотримуватися закону, а виходить, її представники лиш порушують законодавство.

Зараз Олександр продовжує лікування. Після повернення до села очікує тиску на свою адресу.

– І це лиш за те, що в мене на очах били дівчину, а я спробував зробити якесь зауваження. Вважаю, якби не публікації у ЗМІ, то нічого б так і не робилося. Лиш в суботу ввечері через два тижні після події, коли вийшла стаття, почали допитувати свідків. Повне беззаконня. І я не знаю, як бути далі, бо багатих же не покарають, але вони триматимуть зуб на мене і, переконаний, намагатимуться мене ще покарати, – каже Олександр, зауважуючи, що не розуміє, як жити далі у селі.

Сільський голова Лящівки Антоніна Красовська в коментарі виданню підтвердила, що родина має статус внутрішньо переміщених осіб, у зв’язку з чим отримує допомогу за місцевою районною програмою «Турбота». Про родину в цілому і про Олександра зокрема Антоніна Іванівна висловлюється позитивно. Каже, Гусакові ніколи не створювали проблем, жили спокійно, мирно. Про конкретний описаний конфлікт керівниці села відомо лише від людей, тож чогось конкретного вона повідомити не може.

У прокуратурі журналісту надали таку інформацію.

– Було порушене кримінальне провадження за частиною 1 статті 122 ККУ «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Справа розслідується Чорнобаївським відділом поліції, призначена судово-медична експертиза, – каже керівник Золотоніської місцевої прокуратури Валентин Танцюра. – Але експертиза незавершена, бо експерту треба надати медичну документацію по завершенню лікуванню, щоб визначити тяжкість ушкоджень.

Валентин Юрійович також підтвердив, що прокурор Сергій Кривко підтримував державне обвинувачення стосовно Олександра Гусакова у судовому розгляді кримінального провадження минулих років за частиною 1 статті 310 «Посів або вирощування снодійного маку чи конопель» та частини 2 статті 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

– Ще раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж, – заявив Валентин Танцюра.

Прокурор каже, що на сьогодні фактів, які б давали змогу говорити про причетність до конфлікту у Лящівці поліцейських, немає. Тому конфлікту інтересів у тому, що чорнобаївські поліцейські розслідують наслідки бійки, не виникає.

– Якщо буде встановлено, що до злочину буде причетний хтось з органів поліції, тоді провадження буде направлено за підслідністю до СБУ або до головного управління національної поліції. Поки що ж підозра нікому не оголошена. Встановлено коло учасників, свідків, людей допитують. Подія сталася тільки 10 червня, всього 2 тижні триває розслідування, – каже прокурор.

реклама

Коментарі  

 
0 #50 як так сталося 28.06.2018 13:20
к..., що замовкли всі, ніхто й не ворухнеться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #49 сплетни и шушуканье 27.06.2018 13:41
Цитую Лящівка - новий Рим.:
Детки Новоцезарей - вне подозрений!

Цитую останні новини:
Вже відзнято 85% фільму, левову частку зафільмували у Лящівці. Це вам не хухри-мухри, чи якусь там ланкову по монітору ганяти.


По району слушок прошел, что на мобиле имеется ваще четкий видосик. Будут продавать, но блин стоимость "кусачая".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #48 Ван Гог 27.06.2018 08:56
Цитую кикоба:
мало дали цьому наркоторговцю. Ніхто коноплю не підкидав це 100 процентів. а цей *-герой реально продавав траву. получив по заслугам. Так що не бреши мент донецький. сам знає що бреше і не каїться

Який наркоторгвець, не смішіть, треба вже закінчувати чепухою займатися і робити з лохів Аль Капоне та Пабло Ескобаре. В Канаді на днях прийняли закон про повну легалізацію "трави"...в Канаді...навіть в Північній Кореї зрозуміли різницю між табаком і коноплею і тако ж легалізували...про Голандію мовчу...Хватить поїти нас БОЯРИШНИКОМ і підбивати курити табак пропитаний ослиною сечою...Розумію що пяним керувати легше...але ж ми не РАШКА...де одні "правельні синяки"...Давайте не будемо займатися хернею...вже виросли...і ці голякові показнички на "траві" ...)))позавчорашні й день...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #47 Ван Гог 27.06.2018 08:48
Цитую Сусідка:
Невже і після цього ,що твориться нині у нас,міліція не дасть ходу цій справі?Заворушилися ж.Може,боячись народного осуду,доведуть діло до кінця

До кінця доведуть це точно...невідомо тільки коли, за скільки і до чійого кінця...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #46 Ван Гог 27.06.2018 08:45
Цитую Василь:
Цитую ::
Люблю читать такі казки - де двічі судимий колишній донецький мєнт якоби дуже гонімий і угнєтаємий нізащо "мажорами" з мегаполіса Лящівка в степу під Чорнобаєм. :lol:
Одне добре, якщо на "мас-медіа" трохи скине заробленого "на семи рослинках" ;-)
А на винесення підозри слідчий має 30 діб - не знали цього, панове журналісти?!
Все нормально - хто зламав щелепу цьому зальотному, відповість перед Законом.
Насправді, гидко від усвідомлення того, що істина десь посередині: колишній мєнт промишляє продажею наркоти, а теперішній мєнт ломонув йому щелепу і намагається уникнути відповідальност і за це.

А хто ж не любить казок!!!
Дорослі як правило читають казочки дітям. Шановний автор публікацій - Вас в дитинстві обділили в читанні казок. Це комплекс...
P. S. В результаті добро перемагає зло.

Та ні, то дитячі казочки, а у дорослих бабло перемагає будь яке зло...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #45 Ван Гог 27.06.2018 08:42
Цитую Ланкова:
О Боже!Дякую,що очі відкрили,у мене і в думці такого не було,що шпигуни і тут зачаїлися!Я спеціально онука з комп"ютера зганяю,щоб думку свого кутка відстояти,а вони тут у шпіонів грають!Я не за Сашка воюю,я його не знаю,в роботі його не бачила.Ми за те,щоб наші діти вільно ходили по селу і щоб ми не боялися,що їх поб"ють або підсадять на наркотики.А якщо і трапиться щось,ми повинні бути впевнені,що наша міліція нас збереже!

Да, да, тільки міліція вас і збереже...не смішіть самі себе...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #44 Ван Гог 27.06.2018 08:41
Цитую Сердючка:
Нам важливий мир і спокій у рідному селі.Якщо виявиться правдою те,що і у Гусакова рильце у пушку,то і він зафурделить.Не допустимо,щоб у селі заправляли торгаші горілкою,рукопр икладці і наркоторговці!С амі не осилемо,тому і звертаємося до органів прокуратури і міліції.Давайте разом погонимо цю гидоту із села!

А куди гнать, в сусіднє село ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #43 валентин 26.06.2018 23:37
В районі повний безпридел.Прокуратура з поліцією(з обшуками) перетрусили всіх підприємців, заставили платить дань.Прокурорські будуть відмазувать своіх-кругова порука. Це підсліність СБУ.Підприємцям які потерпіли від корупційних дій, і не можуть змиритися з цим системним безпорядком потрібно писати заяви на імя голови СБУ Грицака- Такого пресу на бізнес не було із 90х.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #42 Віктор 26.06.2018 22:22
Найшов газету"Наше слово" за 8 грудня 2017 року (це той випадок коли поліція з прокуратурою викупили весь тираж) а там...
Місця в комертарах невистачить у яких злочинах фігурують керівництво прокуратури та інші дійові "особі".
Пане керівник Танцюра хочу нагадати У. Шекспіра.
"Грехи мои судить вы так усердно рветесь. Начните со своих… и до моих не доберетесь!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #41 ХХ 26.06.2018 22:21
Навіть засуджені до найвищої міри покарання мають право на людське поводження з ними. Вмісто того, щоб вимагать законних дій від поліції, прокуратури, бути єдиними, в нас переходять на особистості, тому так все і відбувається починаєм, за здоров*я, а закінчуєм за упокой. Це просто по українському.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100