Учора вранці у Смілі на вул. Соборна було перекрито проїзд та проводилася акція протесту проти жахливих аварійних смілянських доріг та бездіяльності влади.

2018_07_08_митинг0

Про це пише «Сміла.ua».

Активісти – звичайні жителі міста, вони не представляють жодних громадських організацій або політичних партій. За інформацією видання, це просто дієві люди, яким набридло вбивати свої авто у ямах. Вони створили у ФБ та на Вайбері групи, зібралися разом, щоб провести попереджувальну акцію.

«Ми телефонували Цибку і Синьогубу (керівникам міста, – ред.), ніхто із них не приїхав, ніхто не захотів спілкуватися з жителями, окрім начальника управління ЖКГ Сергія Чередніченка. Він прийшов, відповів на наші запитання та запросив на сесію міської ради, яка відбудеться у понеділок об 11.00. Ми з активом знову збираємось прийти до представників влади у місті і задати їм запитання, які хвилюють громаду: коли буде ремонт доріг? – розповіла кореспондентові «Сміла.ua» одна з організаторів акції Євгенія Гладир. – Я задоволена реакцією громади. Це свідчить, що люди прокинулись, що люди готові відстоювати свої права».

«Ми спеціально обрали для проведення акції таке місце, щоб водії могли об’їхати, щоб ні в чому не винні проїжджаючі жителі міста не страждали на сонці. Ми не хочемо карати простих людей і налаштовувати проти себе містян. Це попереджувальна акція. Якщо після нашої акції і відвідин сесії міської ради нічого не зміниться, влада знову нас не почує, – ми будемо блокувати роботу міського голови, виконкому, будемо збиратись під стінами Будинку рад. Тому що далі такий стан речей ми терпіти не можемо. Чекати ще 40 днів, чекати ремонтів доріг наступного року ми не будемо… Якщо влада не почне працювати – значить взагалі працювати не буде!», – наголосили учасники акції.

До активістів приєдналися жителі вул. Соборна. Вони також виступають проти того, що по вулиці їздять фури і вантажівки. Дорога розбита. Вантажівки виїжджають на тротуари. У людей тріщать фундаменти будинків, цокотять вікна, просідають хати…

Активісти намалювали плакати, взяли з собою прапори Україну і державну символіку. Акцію підтримали кілька депутатів та членів виконкому.

Оскільки надворі було жарко, організатори акції довго тримати людей на відкритому сонці не наважилися. Вони організували підвезення питної води. Поряд чергували поліція та медики.

Протестувальники налаштовані рішуче. У понеділок планують продовжити свій протест на сесії міської ради.

2018-07-08-митинг2

2018-07-08-митинг3

реклама

Коментарі  

 
+6 #4 Водій 09.07.2018 12:50
Ганьба смілянським держимордам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Понад усе 09.07.2018 11:01
Погані дороги і дуже погані тротуари у Смілі були завжди. Добре, що сміляни вимагають людських умов життя! Перед виборами робити це саме час.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Ван Гог 09.07.2018 10:53
От живучі Сміляни, навіть сил вже нама,
Ні доріг, ні води, ні зимою тепла,
Нечистоти смердять, а Вони виживають,
Слава люду такому, козаки не вмирають,
А проблема, єдина, в тому що, всі вони,
Не відрізнять, чесних від брехунів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 стабилизец 09.07.2018 09:09
И пошли они, солнцем палимы,
Повторяя: "Суди его бог!",
Разводя безнадежно руками,
И, покуда я видеть их мог,
С непокрытыми шли головами... :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100