реклама

реклама

Щоб дістатися райцентру, люди щодня долають 10 кілометрів пішки до найближчої зупинки.

142851

Транспортне сполучення із селом Рецюківщина на Черкащині відсутнє. Автобуси та навіть швидкі відмовляються туди їздити через аварійну дорогу. Автошлях прокладений півстоліття тому, єдиний раз ремонтували його ще в 90-х. Коли відновлять дорогу – у сюжеті "5 каналу".

Щодня Іван Коваленко їздить на роботу до райцентру Драбова цією дорогою. Її 10 кілометрів вкриті суцільними ямами.

"Їдеш як амфібія пливеш, залило свічки і тоді станеш і що хочеш, те і роби. А як зимою оце поламається, замете, загуде ще і в яму, і кому ти потрібен", – ділиться водій.

Через аварійний стан дороги залишилися без транспортного сполучення 350 жителів села Рецюківщина. Сюди ще з осені не їздять рейсові автобуси.

"Автобус сюди перестав ходити, часник сказав: мені не вигідно їздить сюди, бити свою техніку", – каже місцевий мешканець Василь Зимовець.

Щоб дістатися райцентру, люди щодня долають 10 кілометрів пішки до найближчої зупинки.

"В селі нема ні памперсів, ні дитячого харчування нема в селі, треба в місто, а в місто, то це тільки на попутках добиратися або винаймати машину і їхати", – бідкається місцева мешканка Інна Гриценко.

Час від часу селян до Драбова підвозить водій продуктової автівки.

"В селах же ж багато людей, їм же якось треба добиратися, ми підвозимо, інші машини підвозять, які возять сюди товари", – каже водій Олександр Хлібовозка.

Від безвиході два місяці тому кілька сіл об'єдналися та самотужки почали сплачувати перевізнику за бензин та ремонт рейсового автобуса. Та старенький ПАЗ їздить лише кілька разів на тиждень.

"Рецюківщина, Безбородьки, Безпальче, Жорнокльова і Левченки і так само назад. Ой, дороги і на роботу ходити не хочеться", – каже водій автобуса Віталій Фундраков.

Дорогу місцевого значення Великий Хутір-Безбородьки-Безпальче побудували 50 років тому і за півстоліття ремонтували тільки раз. Районні чиновники ще рік тому сподівались отримати гроші з Дорожнього фонду. Тоді ж і відправили запит на ремонт автошляху.

"Пропозиції і в тому числі і цю дорогу подавали на ОДА, але конкретної відповіді щоб я вам сказав, що рішенням ОДА виділені кошти чи зроблений перерозподіл – я не можу", – пояснює перший заступник голови Драбівської РДА Володимир Лобода.

Обласні чиновники кажуть: дорогу цьогоріч не ремонтуватимуть, Адже у Драбівському районі є ще гірші автошляхи.

"Не всі дороги увійшли в перелік, який потрібно ремонтувати, Драбівський район – він сьогодні найбільше уражений і я, і голова ОДА казав, що найближчим часом Драбівському районі приділять найбільше уваги у фінансовому вираженні", – запевнив заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв.

Вже до кінця місяця у районі підготують проектно-кошторисну документацію на дорогу Рецюківщини, а з наступного року візьмуться за її ремонт.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 13.07.2018 23:25
Раніше тривогу били лише після того як переставали завозити хліб, а зараз вже вимагають памперсів. То ще буде...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100