реклама

реклама

Вчителям Кам’янської об'єднаної територіальної громади досі не виплатили відпускні. Без грошей сидять майже 250 педагогів Кам'янки, сіл Юрчиха і Тимошівка.

38208510_2115914385117528_1844817766507347968_n «Частина вчителів, які пішли у відпустки в 25 числах червня, отримали десь по 70% грошей, а ті, що у відпустках із 2-3 липня, вже по 30%. А за законом люди повинні бути отримати кошти за три дні до відпустки, - розповідає «Прочерку» голова Кам’янської районної профспілки працівників освіти і науки Олександр Шамрай. - Обіцяють, що Міносвіти і управління освіти Черкаської ОДА дали дозвіл, аби «перемістити» кошти з листопада-грудня, щоб до 10 серпня виплатити. Але це все обіцянки. Реально грошей люди не отримали».

Олександр Шамрай пояснює – ситуація виникла, бо з утворенням ОТГ була змінена формула розрахунку.

«Розраховували, що за рахунок великих міських шкіл буде можливість більшого фінансового ресурсу. Але він розраховувався цього року субвенцією по іншому порядку, - зауважує Олександра Шамрай. - Раніше йшов розрахунок коштів на одну дитину, а зараз – на одну дитину, на кількість класів, навантаження вчителя. Збільшилася формула розрахунку, що призвело до того, що прорахувалися з коштами. Із квітня виникали навіть заборгованості в кілька днів по зарплатні вчителям».

Проблема стосується лише вчителів ОТГ. У працівників садочків, робітничого персоналу шкіл у плані зарплат і відпускних такого немає. Керівник районної профспілки відіслав відповідні листи в управління Держпраці в Черкаській області. Воно має зобов'язати керівників виплатити заборговане і перевірити причини. А також звернувся до депутата облради Сергія Воронова.

„Станом на сьогодні, за моєю інформацією, питання розглядається на рівні МОН контексті наближення освітньої субвенції з грудня місяця на серпень. Брак коштів на кінець року, очевидно, покриється стабілізаційною дотацією. Якщо простішими словами, то вже на початку серпня, якщо все складеться і владнається – кам’янські освітяни отримають кошти, - говорить Сергій Воронов. - Окрім того за липень місяць так само не отримали зароблених коштів працівники оздоровчого табору "Джерельце". По одній та іншій ситуації були скеровані відповідні звернення з вимогою пришвидшення виплати заробітних плат. Окрім того, стоїть вимога притягнути до відповідальності за недбальство відповідних посадових осіб. Тих самих посадових осіб, які отримали солідні премії за червень та липень, які в рази перевищують зарплату простого вчителя”.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Наталі 08.08.2018 10:02
Перш ніж щось розвалити, потрібно щось зробити, а ви розвалили всю освіту, яка роками існувала, а тепер шукаєте винних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Петро 03.08.2018 14:00
На секундочку, - Анатолій - це Анатолій Могилка, начальник відділу освіти Камянської ОТГ, посадовець, який особисто має понести покарання за недбальство!
І замість того, щоб в чомусь звинувачував Воронова - краще б зайнявся врегулюванням питання зарплат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Анатолій 02.08.2018 15:16
P.S.До речі зарплата працівникам оздоровчого табору "Джерельце" виплачена вчасно - 30 липня. Так що міняйте господарів пане Воронов - дуже сильно тхне.
Ну і наостанок поділіться своїми чиновницькими доходами, а то за чутками вони сягають декілька десятків тисяч щомісяця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Анатолій 02.08.2018 15:16
Пан Воронов лукавить і створює дешевий піар. Так проблема з відпускними існує. Виплачено її вже більше 70 відсотків. Звернення про наближення освітньої субвенції до ОДА від Камянської ОТГ надійшли ще на початку травня. Але відповідь була негативною. Тому що мер не від потрібної політичної сили. Лише після того як протягом травня-липня було проведено наближення освітньої субвенції по 7 областях України наші обласні керманичі почали також звертатись до Мінфіну. Це сталось в третій(!) декаді липня.Інформація про дефіцит освітньої субвенції від ОТГ постійно надходила до області. Більше того це питання піднімалося на особистих прийомах в Асоціації міст України, Міністерствах фінансів та освіти. Намагалися вирішити це питання народні депутати Сергій Рудик та Олександра Кужель. Та й пан Воронов знав про цю ситуацію ще з лютого місяця. А в червні навіть пообіцяв вирішити цю проблему за рахунок обласного бюджету. Але...язиком молоти то одне, а насправді допомогти то інше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100