реклама

реклама

77889900 10 серпня о 14.00 в малій сесійній залі Черкаської міської ради (вул. Д. (Байди) Вишневецького, 36, каб. 206) відбудеться публічна консультація з заінтересованими сторонами щодо розвитку інфраструктури для маломобільних груп у Черкасах.

У місті працює програма “Простір без бар’єрів”, спрямована на створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення. Недоліки чинної програми полягають у недофінансованості та вибірковості впровадження. Представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою, активістами та мешканцями міста обговорять причини відсутності доступної інфраструктури для маломобільних груп та напрацюють рекомендації щодо впровадження соціальної програми із безбар’єрності в Черкасах.

Питання публічної консультації:

- Чому відсутній належний контроль за дотриманням вимог державних будівельних норм при облаштуванні споруд і пристосувань для забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення?

- Як забезпечити житлові приміщення, установи та заклади можливістю безперешкодного доступу для маломобільних груп населення пандусами?

- Чому неналежно здійснюється практична реалізація програми «Простір без бар’єрів»?

- В який спосіб підвищити ефективність роботи комітету доступності при виконавчому комітеті Черкаської міської ради?

Учасники обговорення:

Сергій Пасічник - модератор, координатор ГО “Центр UA” у Черкаській області;

Леся Валяєва, голова Черкаського обласного громадського об’єднання “Життя без бар’єрів”;

Олексій Дубовий, начальник відділу підтримки громадянського суспільства департаменту організаційного забезпечення;

Стадник Олег, директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради;

Степко Євген, заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради;

Артур Савін, директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування.

ГО “Центр UA” запроваджує практику вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій з залученням представників різних заінтересованих сторін дозволить місцевій владі  розробляти та ухвалювати більш якісні рішення, які будуть зрозумілими і тому підтриманими громадою.

За додатковою інформацією звертайтеся до організатора заходу Сергія Пасічника – (066) 217 24 55.

Публічна консультація відбувається в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст діяльності в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100