реклама

реклама

Університет Томпсон Ріверс, що є одним із провідних закладів вищої освіти Канади, готовий співпрацювати з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Це засвідчив під час свого візиту до ЧНУ професор канадського університету Олександр Кондрашов.

39126354_238790180306379_4984144538659454976_n

Олександр Кондрашов — випускник Львівської політехніки, який навчався в магістратурі й докторантурі в Канаді і вже 10 років викладає там соціальну роботу.

Викладачі кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Черкаського національного та її завідувач Світлана Архипова три роки співпрацюють із канадським науковцем. Він неодноразово читав лекції та проводив семінари для українських колег за допомогою скайп-зв’язку. Започатковано було ряд спільних проектів.

Під час візиту до України канадський професор побував і в ЧНУ, зустрівся з черкаськими колегами та ректором Олександром Черевком. Учасники зустрічі, серед яких проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, завідувач кафедри Світлана Архипова, обговорили напрями цієї співпраці.

За словами Олександра Кондрашова, онлайн-лекції та конференції є однією зі складових його викладацької роботи. Цей спосіб навчання є найдоступнішим на сьогодні, тож українські студенти матимуть змогу отримувати знання безпосередньо від канадського професора, знаходячись у навчальних аудиторіях ЧНУ. Запроваджуватимуться й інші форми роботи: академічні обміни студентами, викладачами. Незабаром кілька студентів ЧНУ підготують міні-проекти і впровадять їх у практику.

Крім того, Олександр Кондрашов запросив черкаських колег взяти участь у спільних українсько-канадських грантових програмах, що фінансуються канадським Урядом. Цікавою для обох сторін є тема дослідження Голодомору 1932-1933 років, адже напередодні річниці цих подій університет готує міжнародну конференцію. Вона може зацікавити й інші заклади вищої освіти, громадські організації Канади.

За словами ректора, у перспективі можливе відкриття Центру канадознавства в ЧНУ. Усі ці плани знайшли відображення в протоколі про наміри, який Олександр Кондрашов передасть керівництву Університету Томпсон Ріверс.

Про це повідомила прес-служба ЧНУ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Чорнобаївець 15.08.2018 15:04
1"Історія" какую закажите
2 ЖурнаШлюстіка - див пункт 1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Правдолюб 15.08.2018 14:01
Кому это надо? Нас никто в Канаде не ждет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Яке канатознавство? 15.08.2018 08:56
Яка соціальна робота? На теренах педінституту треба першими в Україні заснувати факультет новітнього казнокрадства й запрошувати до викладання провідних можновладців країни, династичні депутатські "сім'ї". Лаборантами можно пристроїти місцеву владну братву. "Кради з нами, кради як ми, кради краще за нас".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100