реклама

реклама

Танці, пісні, катання на конях, човнах й, навіть, на байках. Дитячий табір "Дахнівська січ" уже четвертий рік розвиває дітей як фізично, так і культурно.Це єдиний черкаський оздоровчий табір.

Він базується на козацькій педагогіці і патріотичному вихованні. За зміну тут може відпочити понад три сотні дітей. Аби їм не було сумно, керівництво створило насичену програму, повідомляє «Вікка».

Людмила Цимбалюк, директор табору "Дахнівська січ":

"Дітки впродовж зміни спілкуються з козаками, спілкуються із громадською організацією "Лицарський орден". Це козацька громадська організація, які приїжджають і проводять майстер-класи з бойового гопака, проводять їм бесіди з історії українського козацтва".

Також дітей навчають англійської, німецької, польської мови у природних умовах, а не в класах. Вже четвертий рік підряд в козацькому таборі безкоштовно відпочивають діти-сироти, батьки яких загинули в зоні АТО та діти з особливими потребами.

Амалія, відвідувачка табору:

"Мені подобається кататися на байках, на конях, брати участь в різних квестах, танцювати і ьрати участь в конкурсах".

Максим, відвідувач табору:

"Був я в деяких, тільки в танцювальних. Але вони були гірші, чим цей. Тут веселіше. Ми їздили в місто, в боулінг, в кіно. Грав у футбол. Ну і дивимось кіно, дискотека у нас є. І всякі ще розваги".

Батьки ж не бояться залишати своїх дітей на два тижні у таборі. Мовляв, поблизу від домівки й тут є усі належні умови для розвитку самостійності їхнього чада.

Сніжана Литовченко, мати:

"Ще в минулому році сказала, що я наступного року приїду сюди. Тому був вибір саме цього. Як для мене, особисто для мами, то поки що в її віці, так як їй тільки 11, мені спокійніше, що це поряд з домом. І в принципі, вже призвичаюються до якогось самостійного життя. Тобто вони тут самі за собою доглядають, прибирають".

Влітку табір не закінчує роботу. Впродовж осені і весною на території проходить безліч заходів.

Людмила Цимбалюк, директор табору "Дахнівська січ":

"Цієї осені буде проходити гала-концерт фінального Всеукраїнського дитячого конкурсу "Патріотичні пісні". Крім того, кожного року, уже 4 роки поспіль, на території проходять фінальні змагання Всеукраїнської дитячої патріотичної гри "Сокіл Джура", де проходить вишкіл. Тут впродовж неділі проживають дітки в палатках. Проводять різні свої етапи змагань".

Щорічно дирекція "Січі" вигадує новинки для більшого заохочення малечі. Уже у планах є будівництво великого стаціонарного басейну, аби навчати дітей плавати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100