Мер напередодні Дня Перемоги (2010-ий рік)

Мер напередодні Дня Перемоги (2010-ий рік)

Після сесії міської ради 23 лютого мера Черкас Сергія Одарича почали звинувачувати в тому, що він образив воїнів-інтернаціоналістів. Міська спілка ветеранів Афганістану поширила заяву, в якій звинувачує мера Черкас у зухвальстві та навіть пропонує висловити йому імпічмент. Публічно вимагає Одарича вибачитися перед афганцями і депутат міської ради Віктор Білоусов, який стверджує, що мер Черкас заявив, ніби він не вважає афганців захисниками Вітчизни.

 На брифінгу для журналістів у понеділок Сергій Одарич запевнив: він такого не говорив, а його фразу просто вирвали з контексту.

– Обговорювалося питання фінансування Алеї слави, яка має йти від бульвару Шевченка вздовж вулиці Кірова до Пагорба Слави. І надійшла пропозиція від депутатів, що оскільки немає досі проекту реконструкції пам’ятника афганцям ( а проектом бюджету туди передбачено 250 тисяч ), то поки не з’явиться цей проект, ці кошти перерозподілити на спорудження Алеї слави, – каже Сергій Одарич.

За його словами, про проект реконструкції пам’ятника афганцям ішла мова весь минулий рік, але від організацій його так і не надійшло.

– Під час цього обговорення депутат Радуцький виступив з емоційною промовою: як це так, сьогодні День захисника Вітчизни, а ви тут плануєте знімати кошти і спрямовувати в інше місце, – коментує мер Черкас. – На що я йому відповів, що на Алеї слави планується відзначити людей, які є не меншими захисниками Вітчизни, ніж афганці. Ось яка була розмова. Там виступали відразу багато людей, комуністи підхопилися і почали тлумачити по-іншому.

реклама

Коментарі  

 
+3 #22 федор принципиальный 05.03.2012 18:58
неужели это важно служил не служил если служил в инженерно саперных войсках в эстонии его до сих пор помнят посмотрите как он служит за наши деньги черкащанам что хорошего он сделал для цветущего ухоженного до его прихода города
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #21 Володимир 01.03.2012 20:36
Цитую Вареник:
Шановний не турбуйтесь нормальну Родіну захищав в Прикордонних військах на Таджико-афганській границі на високогірській заставі в період 1985-87 роках а те що Одарич не служив то прошу ВАС ознайомитись з його автобіографією. А коли ви мій ровесник то вам не потрібно пояснювати як у ті часи дивилися на людей які не служили в армії.

Не реагуйте, Варенику, так болісно на просте запитання. Все значно простіше.
Адже я написав, що знаю про те що він служив. Просто цікаво стало, а як би ви реагували коли б це сказали щодо вас, не зважаючи на те, що два роки ви чесно несли службу в Прикордонних військах, погоджуючись з вами про відношення в ті часи до людей які не служили. Що і побачив... Щодо "ровесника" - то на жаль, а може на щастя, - ні. Служив я набагато раніше, з 1977 по 1980, так сталося...А що це за роки мабуть знаєте. Просто не потрібно робити категоричних заяв якщо не впевнені в тому, що ви достатньо проінформовані.. Щасти вам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #20 Тутешний 01.03.2012 18:22
Варенику,
"Одарич С. О. служил в 1985-1987 году в инженерно-саперных войсках, в Эстонии. Вернулся в звании старшего сержанта, зам.ком.взвода. "

Ах как врать нехорошо особенно если не знаешь!!! :-* :-* :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #19 Тутешний 01.03.2012 16:14
Цитую Оксана Колісник:
Та не служив. Хоча - яка різниця? Ляпнута дурня дурнею й залишиться, хоч би й генералом був.


О, "Оксана - ЖАХ" з'явився !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Оксана Колісник 01.03.2012 15:56
Та не служив. Хоча - яка різниця? Ляпнута дурня дурнею й залишиться, хоч би й генералом був.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Уууу ! 01.03.2012 14:39
ВАРЕНИК, а врать нехорошо!!! В детстве не учили???

"те що Одарич не служив то прошу ВАС ознайомитись з його автобіографією"

Это с той что на сайТе МВК? Так это ПОЛИТИЧЕСКАя деятельность только ...
:lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #16 Циник 01.03.2012 13:27
Минусуйте сколь угодно,но формально Одарич прав :духи в отличии от гансов не вторгались на территорию СССР.Следовательно,в классическом смысле афганцы захисниками Вітчизни не являюся.Они,скорее,агре ссоры Родины.Но свое дело выполняли честно и самой дорогой ценой.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 Абрек 01.03.2012 12:48
Цитую Жора:
Абрек, ты по ходу афганец? Не лепи здесь..

Это ты по ходу, жёра! А я участник боевых действий в Афганистане и Боснии, чем горжусь! Я и мои побратимы никогда не простим оскорбления одаричу и таким как ты п..одпевалам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 Вареник 01.03.2012 10:43
Цитую Володимир:
Та, наскільки я знаю, він служив. А ви, варенику, як, Родіну защіщалі?

Шановний не турбуйтесь нормальну Родіну захищав в Прикордонних військах на Таджико-афганській границі на високогірській заставі в період 1985-87 роках а те що Одарич не служив то прошу ВАС ознайомитись з його автобіографією. А коли ви мій ровесник то вам не потрібно пояснювати як у ті часи дивилися на людей які не служили в армії. Що до визначення статусу захисника вітчизни то наше суспільство просто зневілювало дату 23 люте,згідно історичної справки це день створення РККА (Рабоче Крестьянской Ккрасной Армии), якщо узагальніти то Україна разом з актом проголошення НЕЗАЛЕЖНОСТІ оголосила що вона є наслідником Радянського Союзу, а коли пан Одарич ставить питання що афганці не є захисниками Вітчизни то чи можна виходячи з його логіки вважати захисниками Вітчизни ветеранів ВВВ бо Україна не воювала з Германією а воював СРСР???.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 Оксана Колісник 29.02.2012 20:27
Цитую Володимир:
[
Та, наскільки я знаю, він служив.
І, що очевидно - служить! Питання: кому й чому?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100