реклама

реклама

За видами економічної діяльності: серед зареєстрованих безробітних кожний п’ятий раніше був зайнятий в оптовій та роздрібній торгівлі,  18,9% - у сільському, лісовому та рибному господарстві, 18,2% – у державному управлінні, обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, 13,0% – у переробній промисловості.

Вакансії

За професійними групами: серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин, законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі), працівники сфери торгівлі та послуг, кваліфіковані робітники з інструментом, представники найпростіших професій.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, станом на 1 вересня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, зросла на 20,2% та становила 1509 одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1182 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Середній  розмір заробітної плати у вакансіях становив близько 5,0 тис. грн. (на відповідну дату 2017 року – 4,3 тис.  грн.), у  100%  вакансій  розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За видами економічної діяльності: більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (26,4%), у сфері освіти – (17,7%) в сфері торгівлі та ремонту автотранспорту (14,2%),     у сфері державного управління та оборони (10,6%), в сільському господарстві, лісовому господарстві та рибному господарстві (6,7%), на транспорті і складському господарстві (5,1%)  та у сфері охорони здоров’я (4,2%).

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається серед професіоналів (1862%), кваліфікованих робітників з інструментом (16,5%),  робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (14,2%), працівників сфери торгівлі та послуг (13,9%), працівників найпростіших професій (13,4%) та фахівців (12,9%).

Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100