реклама

реклама

17 жовтня у Києві відбулася Всеукраїнська акція протесту Федерації профспілок України. Участь у цій акції взяли і профспілки Черкаської області.

44419897_313299552600056_2457583894543728640_n

Про це у «Фейсбук» повідомляє голова Федерації профспілок області Петро Шевченко.

«Дякую всім 467 спілчанам Черкащини, які 17 жовтня взяли участь у Всеукраїнській профспілковій акції протесту в м. Києві. Подяка й керівникам, головам первинних профспілкових організацій підприємств, установ та організацій за розуміння відповідальності жити краще, працювати на власній землі, майбутнього дітей, – пише Петро Шевченко. – За різними оцінками, в акції взяли участь від 15 до 25 тисяч осіб. За останні десятиріччя ця чисельність найбільша, що свідчить про критичний стан якості життя українців.

На жаль, міжнародні організації також визнали Україну найбіднішою країною в Європі. Ці дві тенденції: ріст протестних настроїв людей праці та збідніння населення, мають стати першими при аналізі ситуації соціально-трудових відносин у країні.

Зустріч урядовців з представниками Федерації профспілок України після акції, заява Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. про гарантії погашення заборгованості з виплати заробітної плати в поточному році не сприймаються як достатні дії. Відсутня відповідь по одній із основних вимог акції щодо вартості природного газу, енергоносіїв, показників держбюджету. Уряд вважає неможливим запропоноване профспілками підвищення соціальних стандартів у 2019 році, аргументуючи збалансованістю видатків до прогнозованих надходжень.

Така позиція вчергове підтверджує відсутність системного бачення Урядом розвитку економіки. Українці чекають наповнення бюджетів за рахунок економічного росту, детінізації економіки, створення умов для розвитку малого й середнього бізнесу, справедливої оцінки їх праці, а не продовження практики міжнародних позичок, продажу природних національних ресурсів, трудової міграції.

Місячний термін на можливість прийняття рішень розпочався. Чи почув Уряд профспілки і чи буде позитив від акції покаже час. Але профспілки, на мою думку, змінюються, навчаються діяти професійніше, без політичних лозунгів, не звертають увагу на скептичне відношення до їхньої діяльності та впливу багатьох у суспільстві».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Абрек 18.10.2018 19:35
Экскурсия удалась!!! Ещё и подъёмные получили из НАШИХ взносов. Профсоюзы - бездельники!!! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100