реклама

реклама

16 жовтня поблизу селища Уланів Вінницької області розбився в авіакатастрофі полковник Повітряних сил ЗСУ Іван Петренко.

864481_1_w_590_lq

Його винищувач Су-27УБ впав під час виконання навчально-бойового польоту, який проводився в рамках навчання "Чисте небо – 2018", повідомляє «gazeta.ua».

Також загинув другий пілот - американець Сет Нерінг на прізвисько "Джетро" з 194-ї ескадрильї США.

Винищувач належав до 831-й бригади тактичної авіації із авіабази Миргород Полтавської області.

"Екіпаж до останньої секунди робив все можливе, щоб літак не впав на населений пункт і не постраждали мирні жителі", - каже Юрій Педос, начальник поліції у Вінницькій області.

864481_3_w_590_lq

47-річний Іван Петренко народився в Умані Черкаської області, у родині військового льотчика-інструктора, закінчив Харківське вище військове авіаційне училище льотчиків. Починав льотчиком-інструктором навчального полку, далі служив в винищувальній авіації в частинах по всій території України. Під час війни очолив 40-у бригаду тактичної авіації у Василькові. Згодом обійняв посаду заступника командира Повітряного командування "Схід" з авіації. Загалом в авіації провів 25 років.

Іван Петренко має загальний наліт понад 1100 годин та кваліфікацію "Військовий льотчик 1 класу". Літав на винищувачах: Л-39, Су-27, МіГ-29. У період з 2014 по 2015 рік полковник Петренко брав безпосередню участь у захисті повітряного простору у зоні бойових дій на Донбасі.

"Всі, хто знав Івана Миколайовича особисто, любили його за многогранність та відданість справі", - розповідає командир повітряного командування "Схід", генерал-майор Олег Струцінський. - По собі у пам'яті людей полковник Петренко лишив тільки пошану, любов, повагу та вдячність".

За словами генерала-майора, винищувач Су-27 простий в керуванні, обладнаний системою автоматичного управління і має надійну систему порятунку життя.

"Наліт на даному літаку у льотчика складав біля 150 годин. Загибель нашого товариша, досвідченого пілота, залишається загадкою", - говорить Струцінський.

"Прослужили з ним майже два роки. Вимогливий, справедливий офіцер. Спеціаліст високого класу, має хорошу підготовку, досвід. Він зміг підтримати свій рівень підготовки в складні часи, коли авіація літала мало. Але він вже мав високий клас і підтримував його", - розповідає полковник Віталій Оніщенко, заступник командира Повітряного командування "Схід" з морально-психологічного забезпечення. - Ніколи не скаржився, попри те, що військова служба передбачає частий відрив від родини. Любив грати волейбол, футбол".

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 СОЛДАТ 19.10.2018 18:40
Цитую Реаліст:
Цитую Уманский Еврей:
Причина? груз на борту, т.е. перегруз. Почему Американец был на Су27?

Який ще "груз-перегруз", тормоз ти уманський? Екіпаж Су27 передбачає можливу наявність другого пілота - чи ти не знав цього?

Не чіпай Моню.Моня не знає що F-15 та F-16 - це одномісні літальні апарати (крім учбових та виготовлених для виконання особливих задач де без двох пілотів просто не обійтися).Він просто заздрить украінцям, до яких американці не побоялися сісти в кабіну винищувача, а до кацапні не сідають принципово бо просто брезгують.І Трамп (за якого жирік піднімав бокал) тут ні до чого.Ти,Моня, просто поц.Твоя тема - хасиди. :lol: До речі - є інфа що ті двоє з кацапського Л-39 уже дають покази контррозвідці.Украінській контррозвідці.Може - це фейк звичайно але було б непогано аби так. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 На росии все сложнее 19.10.2018 15:18
Цитую Реаліст:
Ти б краще переживав, чому учора у твоїх рашистів Л-37 впав у Азовське море. І чому двох пілотів, які катапультувалис я, "спасатєлі" з рашки не можуть знайти другу добу, хоча розказують, що ті катапультувалис я всього за півтора кілометри від берега?

Русских летчиков с утонувшего а Азовском море военного самолета РФ Л-39 "Альбатрос" так и не сумели найти - есть только парашют одного из них. Но москве не привыкать - старые самолеты разбиваются по всей практически ежемесячно, не говоря о постоянных боевых потерях в Сирии (и не боевых, - например,когда летчики просто утопили два самолета, не сумев попасть при посадке на палубу "Адмирала Кузи").
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Щирий українець 19.10.2018 13:36
Слава та вічна пам'ять хоробрим Героям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Реаліст 19.10.2018 10:00
Цитую Уманский Еврей:
Причина? груз на борту, т.е. перегруз. Почему Американец был на Су27?

Який ще "груз-перегруз", тормоз ти уманський? Екіпаж Су27 передбачає можливу наявність другого пілота - чи ти не знав цього? Ти б краще переживав, чому учора у твоїх рашистів Л-37 впав у Азовське море. І чому двох пілотів, які катапультувалис я, "спасатєлі" з рашки не можуть знайти другу добу, хоча розказують, що ті катапультувалис я всього за півтора кілометри від берега?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #3 Уманский Еврей 19.10.2018 02:22
Причина? груз на борту, т.е. перегруз. Почему Американец был на Су27? А украинским пилотам разрешается хоть рядом стоять с F15 или F16. Я не говорю про то чтобы вместе летали на F15, F16....Трамп не допустит этого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Плоский штопор 18.10.2018 18:58
Цитую Дональд Трамп:
В чем причина аварии так и непонятно ?

привёл к аварии. Причины приводящие к плоскому штопору, известны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Дональд Трамп 18.10.2018 13:12
В чем причина аварии так и непонятно ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100