реклама

реклама

У квітні 2016 року група чоловіків, озброєних травматичними пістолетами, знаходячись на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка», поблизу одного із сіл Уманського р-ну Черкаської області, погрожуючи застосуванням зброї відносно семи потерпілих, при цьому внаслідок застосування вказаної зброї завдали вогнепальних поранень трьом із них, вчинили розбійний напад та відкрито заволоділи грошовими коштами потерпілих в сумі: 4250 доларів США, 123000 гривень, 110 польських злотих та чотирма мобільними телефонами, чим спричинили останнім матеріальну шкоди.

Прокуратура У березні 2017 року Уманською місцевою прокуратурою обвинувальний акт відносно 4-х осіб скеровано до Уманського міськрайонного суду Черкаської області за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб,  спрямований на заволодіння майном у великих розмірах) та ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Із даного кримінального провадження Уманською місцевою прокуратурою відносно одного із грабіжників, а саме, 46-річного уродженця та жителя міста Харків, який був встановлений, але знаходився в розшуку, матеріали були виділені в інше кримінальне провадження.

В червні 2018 року на підставі ухвали Уманського міськрайонного суду вказаного чоловіка було затримано та місцевою прокуратурою йому було повідомлено про підозру.

Наразі Уманською місцевою прокуратурою за наслідками досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 46-річного чоловіка за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб,  спрямований на заволодіння майном у великих розмірах) затверджено та скеровано до суду.

Прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинене зловмисникам загрожує максимальна міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Уманська місцева прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100