реклама

реклама

Днями Мінсоцполітики провело моніторинговий візит до Черкаської обласної державної адміністрації з перевірки діяльності закладів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Захід відбувся в рамках виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 111.

фото2

Під час зустрічі учасники заходу взяли участь у засіданні круглого столу під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович. До заходу долучилися представники Міністерства освіти і науки, Міністерства юстиції, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, Державної служби зайнятості та представники інституцій Черкаської області, які беруть безпосередню участь у локальному вирішенні проблеми торгівлі людьми, зокрема, виконавчі партнери Представництва Міжнародної організації міграції в Україні – Черкаська благодійна організація ЛЖВ «Від серця до серця», директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

До порядку денного увійшли питання реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми, якості взаємодії ключових суб’єктів, проведення інформаційних кампаній, упровадження механізму взаємодії суб’єктів та потрапляння громадян України до ситуацій трудової експлуатації. Особливу увагу було приділено питанню надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми, з метою їх повної інтеграції у суспільство.

«Фахівцями обласної служби зайнятості проводиться послідовна і систематична інформаційно-роз’яснювальна робота серед безробітних та зайнятого населення з метою упередження громадян від можливості потрапляння в тенета шахраїв. Також обласна служба зайнятості завжди активно долучається до проведення інформаційно-просвітницьких заходів, орієнтованих на підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про це явище та небезпеку, яку воно становить», – коментує Григорій Дендемарченко.

Основна мета заходу – навчити учасників ефективних форм і методів роботи в попередженні незаконної трудової міграції та торгівлі людьми, а також надати інструментарій для підготовки фахівців на місцевому рівні. Менеджер напрямку протидії торгівлі людьми БО «Від серця до серця» Марина Стадник зауважує, що за останні півтора року лише їхня організація виявила на території Черкащини 19 осіб, що постраждали від торгівлі людьми. Щодо офіційних статусів постраждалих від торгівлі людьми, то за 2017 рік на Черкащині їх отримали 7 осіб.

Слід зазначити, що в області налагоджено роботу мультидисциплінарних груп, що працюють у напрямку протидії, виявлення та надання індивідуальної допомоги людям, що постраждали від торгівлі людьми.

Робота щодо підвищення обізнаності безробітних громадян з основними правилами безпечної міграції та працевлаштування, яка проводиться обласною службою зайнятості спільно із соціальними партнерами продовжується і надалі.

Підсумовуючи засідання, Наталія Федорович наголосила, що одним зі шляхів покращення взаємодії ключових суб’єктів, є постійне спілкування та проведення заходів щодо цієї проблематики.

Про це повідомляє прес-служба  Обласного центру зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100