реклама

реклама

У п’ятницю в Смілі голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко зібрала багатолюдний мітинг. На зустріч з політиком прийшло більше тисячі смілян. Терміново прибути до міста Юлія Володимирівна вирішила через відсутність тепла в оселях містян, а також у державних та комунальних установах. Це було пов’язано з зупинкою постачання природного газу на тепло генеруючі компанії.

1

Поки сміляни добивалися справедливості, Юлія Тимошенко перебувала на зустрічах з людьми в Західних областях, але перервала поїздку і прибула до Сміли, щоб особисто розібратися у проблемі.

– Окрім того, хочеться зробити все для того, щоб такі екстрені ситуації попередити в усій країні і щоб люди знали, що в Смілі не пройде такий сценарій, як і по всій Україні. Я знаю, що вночі поспіхом зварювали розрізані труби для постачання тепла, а тепер в Києві високопосадовці змагаються за звання героя, хто повернув тепло людям, – зауважує Юлія Тимошенко. – При цьому, ситуацію зрушила з місця потужна реакція громадськості. Тому тепла добилися самі ж ви, самі люди, бо не потерпіли знущань, вийшовши перекривати дороги із акціями протесту. Тому дякую за вашу небайдужість і нескореність у боротьбі! Коли люди реагують на проблеми, влада починає ховатись по норам.

2

Юлія Тимошенко також пояснила, що заборгованість теплогенеруючих підприємств за постачання природного газу виникла через те, що нинішня корупційна влада встановила необґрунтовано надвисоку ціну на газ, а місцеві ради відмовились такою ж мірою піднімати вартість тарифів для населення, і різниця у тарифах «лягла як збиток на громади, оскільки їм не повернули із державного бюджету різницю між тарифами через збільшення ціни на газ».

– Коли кажуть, що в вашого підприємства є борги і тому не включають тепло, то треба подивитися, що це за борги. Це борги, що утворилися через різницю в цінах. І цей борг тисне на громади, хоч його могло б не бути взагалі. Всі попередні роки Україна споживала газ власного видобутку, ціни були українські. А тепер беруть закордонний газ, кажучи, що це ринкова ціна. Та досить однієї постанови президента, щоб український газ пішов до населення! – зазначає Тимошенко.

За словами лідера партії «Батьківщина», «через зависоку ціну на газ нинішня влада заганяє у тупик кожну громаду, тому що мерам і місцевим радам потрібно драконівську ціну на газ закласти в тариф на тепло і гарячу воду, і отримати вдвічі вищі тарифи. І тому кожне місто чи село намагались не піднімати тарифи на тепло і гарячу воду, що закінчилось збитками».

– За останні роки українські родовища природнього газу були роздані найближчому оточенню двох останніх президентів. І досі це триває! – зазначила Тимошенко.

Лідер партії обурилася тим, що влада однією рукою утримує газові родовища, а іншою стукає по столу та вимагає зривати пломби.

Також причиною проблем у Смілі Тимошенко назвала корупцію.

– Де були силові структури, коли комунальне підприємство міста передавали приватній структурі. Вас і мільйони людей зробили заручниками корупційних оборудок, бо багато представників влади від неї живляться! – обурювалася Юлія Тимошенко.

Після завершення зустрічі, Юлія Тимошенко з командою «Батьківщина» вирішила проконтролювати стан відновлення теплопостачання і гарячої води в оселях громади м. Сміла та державних і комунальних закладів міста, відвідавши місцеві котельні.

3

46468495_368710767233247_2157154896443342848_n

Голова місцевого осередку партії «Батьківщина» Сергій Шестаков зазначив, що втручання президента в проблему щодо опалення Сміли відбулося лише через поширену інформацію про приїзд Юлії Тимошенко в місто. Мовляв, президент нарешті вирішив втрутитися особисто та «випередити Тимошенко». Але це не вирішило проблему, бо тепло все-таки подали далеко не у всі частини міста.

– Я сподіваюся саме на Юлію Володимирівну, бо вона справді має досвід роботи у газовій сфері, і тому більший фахівець у цих питаннях, ніж всі ті, хто стукають кулаками по столу і лиш розводять демагогію. Смілянам треба тепло і впевненість, що після подачі тепло знову не зникне, – каже смілянин.

Станом та п’ятницю, коли Юлія Тимошенко прибула в місто, чиновники інформували про підключення 16-ти з 19-ти котелень міста. Але люди продовжували нарікати на холод в оселях. Зокрема, продовжували мерзнути жителі по вулиці Перемоги.

На котельні №25, що в мікрорайоні РПЗ, яку проінспектувала Юлія Тимошенко, саме зварювали труби і обіцяли подати одразу ж теплоносій. Але ту таки лідер партії виявила нову проблему. Працівники котелень поскаржилися на заборгованість з зарплат, які з’явилися саме в часи роботи в місті приватного підприємства «Смілаенергоінвест», що і наростило борги.

4

– Те, що запрацювали котельні – це ще не вирішення питання. Бо все ж працює без лімітів. Після того, як громадянам повністю буде дано тепло, треба вирішувати і унормовувати питання його подачі документально, а не накладати на місто борги, які для громади будуть непосильними. Разом із тим, час від часу в місті зникає постачання електроенергії, тому що люди обігрівають оселі електроприладами, що зумовлює збій у мережі через високу завантаженість! – сказала Юлія Тимошенко.

Насамкінець Юлія Тимошенко звернулася до президента Порошенка з вимогою негайно дати українцям природний газ для опалення осель, дитячих садочків і лікарень.

реклама

Коментарі  

 
+2 #22 СОЛДАТ 18.11.2018 13:22
Цитую Перехожий:
Прилетіла "зузуля" свої яйця у чуже гніздо підкладати...

Крім яєць ще,мабуть, буде гречка в торбинках і олія в пляшках :lol: А яйця ,мабуть ,будуть не Йулькині.Скоріше то будуть яйця Тринькіна...якщо іі виборчу компанію провалить в області... :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #21 Ксюша 18.11.2018 13:09
Прочерк,ви майданчик для коректних дискусій? Не смішіть...шабаш блефобів...і ніякої коректності...ну, чекаю, чи мої коментарі опублікуєте...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #20 Ксюша 18.11.2018 13:04
Блефоби, ви обрали Порошенка, а в усьому винна Тимошенко!? Це вже маразм.Мужички, може комплекс неповноцінності перед розумними жінками...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #19 Ксюша 18.11.2018 13:00
Блефоби, слиною не вдавіться...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #18 Перехожий 17.11.2018 23:57
Прилетіла "зузуля" свої яйця у чуже гніздо підкладати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #17 СОЛДАТ 17.11.2018 22:55
Цитую Кантральор:
Щоб не було збоїв у опаленні залишити її у Смілі. Хай бродить по школах з градусником і контролює.

Дозвольте поцікавитись - з градусником у якому місці? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 Дональд Трамп 17.11.2018 19:23
тренкин везде свое р**о сует,скоро бондаренко будет валить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 Ярик 17.11.2018 17:40
Ото ви їй підлизуєте! Жесть!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #14 майданный червь злочиния 17.11.2018 17:32
Цитую 007:
Люди,коли вже порозумнішаєте і перестанете вестись на шахраїв?


Как будто есть не "шахраи"? Не родит таких земля здесь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #13 Шарафутдінов Еркін. 17.11.2018 16:23
тимошенко звернулася до президента Порошенка з вимогою негайно дати українцям природний газ для опалення осель, дитячих садочків і лікарень....
Не зрозумів. Президнт ще позавчора дав вказівку зірвати пломби під його відповідальніст ь , та дати газ для обігріву міста Сміли.Що хоче ота пані, та чого вона приїхала після того як усе було зроблено до неї.А де вона була раніше , коли чиновники , у тім числі і від батьківщини, морозили місто.Якась дивна ця пані.Ще й хоче у президенти.Не дай Господь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100