реклама

реклама

19 листопада під час проведення рибоохоронного рейду працівниками Черкаського рибоохоронного патруля задокументовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Кременчуцькому водосховищі, в урочищі «Гадючка», поблизу с. Лозівок Черкаського району.

11_19_cherk1

Близько 6 години ранку було затримано двох громадян, які займалися виловом водних біоресурсів з гумового човна за допомогою трьох сіток. На момент затримання у них було виявлено 50 кг риби в такій кількості: плоскирка – 24 шт., карась – 46 шт., сазан – 2 шт., судак – 2 шт., товстолобик – 2 шт., синець – 2 шт. та лящ – 3 шт.

Збитки, завдані рибним запасам внаслідок незаконного вилову, склали 4 420 грн.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювалися відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого судака становить 510 грн, сазана – 306 грн, товстолобика – 255 грн, ляща – 170 грн, синця – 85 грн, плоскирки – 34 грн та карася – 17 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. На місце скоєння правопорушення викликано працівників поліції Черкаського ВП ГУНП. Правоохоронними органами було вилучено знаряддя і засоби вчинення правопорушення та водні біоресурси. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського рибоохоронного патруля.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100