реклама

реклама

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Черкасах відбувся захід «За мир і єдність в Україні». Участь у ньому взяли учні шкіл, вчителі, викладачі, волонтери, бійці. Організували таку спільну зустріч на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Захід провели у формі хеппенінгу – коли немає певного сценарію чи підготовлених виступів, а кожен, хто має бажання, виступає і ділиться своїми думками й враженнями.

imgonline-com-ua-Compressed-cRb9bkqdjsvGvrm

«Ми зібралися напередодні знакової дати – 5 років тому ровесники тих, хто зараз перебуває у залі, вийшли на Майдан, аби відстояти своє право на незалежність і бути однією родиною із європейською спільнотою. Були мітинги, штурми, віче, жертви і врешті перемога. Тоді здавалося, що найважче позаду, але почалася підступна агресія Росії проти України. Роль молоді тоді і зараз дуже важлива. Сподіваюся, що саме ви будете вирішувати долю нашої країни, змінювати її і діяти», - зазначила ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна.

imgonline-com-ua-Compressed-q05pGdZS9GdEpwo

За ці роки в інституті організовували різні заходи до Дня Гідності та Свободи: дебати, флешмоби тощо. Цього разу – вирішили провести щиру розмову на тему миру і єднання.

«Вважаю, що у людини є кілька базових вічних цінностей. Зокрема це – цінність свободи, коли людина відчуває себе вільною у виборі, у діях і цінність гідності – коли є почуття гідності, - відзначив начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський. – Дякую Лізі старшокласників за те, що вони багато років демонструють приклад, як потрібно мріяти й діяти, дякую ветеранам війни, дякую волонтерам, які завжди підставляють плече допомоги. Бажаю, щоб цей захід залишив у пам’яті учасників дуже цінні і важливі спогади».

imgonline-com-ua-Compressed-IgCcW7do4KztVDUu

Учасники хеппенінгу здійснили екскурс в історію визвольного руху українців, розповідали про революції, Героїв революції, ділилися спогадами про Майдан та участь у військових діях, читали вірші на тему. Представники Ліги старшокласників презентували школярам, які були у залі, тематичні проекти, над якими працювали останні роки, розповідали про створення Книги пам’яті та звитяги, реалізацію проекту «Проспект Герої АТО» тощо.

Про це повідомляють у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Гроші 22.11.2018 17:47
Навіщо спотворювати рідну мову і пхати до неї чужоземне слово happening? В буквальному перекладі "хеппенінг" означає "подія", а в переносному значенні вживається як одне не дуже гарне слово.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100