реклама

реклама

Нещодавно на засіданні Ради регіонального розвитку у Києві Президент України Петро Порошенко доручив регіонам розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Після широкого обговорення пропозицій плани повинні бути затверджені на регіональному рівні.

Конкретні пропозиції та шляхи розвитку Черкаської області протягом 2019-2021 років було розглянуто днями на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням очільника області Олександра Вельбівця. Черкаську обласну службу зайнятості на заході представляла заступник директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

план розв

«Наше засідання по суті є наміром відпрацювати дорожню карту, яка дасть можливість сформувати чіткі позиції у частині розвитку територій Черкаської області. Ми маємо уже кілька таких стратегічних документів. Серед основних – Стратегія розвитку Черкащини-2020. Втім життя не стоїть на місці. Враховуючи нові державні програми, які запроваджуємо на місцях, виклики сьогодення, маємо оновити напрямки розвитку наших територій. Перспективний план розвитку територій, роботу над яким розпочинаємо, це актуалізація Стратегії розвитку області до 2020 року з урахуванням змін та викликів, які ставить перед нами життя. Разом з районами, об’єднані територіальні громади зобов’язані рухатися в одному напрямку, оскільки розвиток територій області – наше першочергове і спільне завдання», - наголосив голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець.

Олександр Вельбівець зауважив, що реформа децентралізації влади – одна із найуспішніших реформ, ініційованих Президентом України та Урядом. Вона наближує владу до простих громадян, що допомагає швидко та ефективно вирішувати місцеві проблеми. Зважаючи на це, до складу обласної Ради регіонального розвитку ввели більше представників місцевого самоврядування, зокрема голів об’єднаних територіальних громад.

Підсумовуючи виступ, очільник області дав доручення створити в районах та ОТГ Черкащини районні Ради регіонального розвитку та напрацювати свої пропозиції до Перспективного плану розвитку територій. Напрацьовані пропозиції до плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки найближчим часом повинні бути  подані до облдержадміністрації у визначений термін і представлені громадськості як своєрідна дорожня карта розвитку області.

Довідково: Питання щодо співпраці Черкаської обласної служби зайнятості з об’єднаними територіальним громадами знаходиться на постійному контролі. На цей час в області утворено 26 ОТГ, діяльність яких провадиться на територіях обслуговування 14 центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.

Фахівці служби зайнятості постійно підтримують зв’язок з громадами та сприяють вирішенню питань, пов’язаних із зайнятістю населення. В адміністративних приміщеннях громад, а також у населених пунктах, які до них входять, працівниками місцевих центрів зайнятості та філій здійснюється прийом громадян за погодженими з представниками громади графіками.

Так, з початку 2018 року на території ОТГ службою зайнятості було надано 7 446 послуг, з них:

- 3 326 інформаційно-консультаційних послуг, в тому числі щодо умов та порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу тощо;

- 1 400 послуг щодо пошуку роботи;

- 526 послуг щодо резервування часу у спеціалістів служби зайнятості через сервіс "Електронна черга";

- 2 194 профорієнтаційні послуги.

У результаті наданих послуг за сприяння служби зайнятості:

- 5 060 мешканців ОТГ були працевлаштовані;

- 1 109 громадян взяли участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру;

- 803 безробітних громадян проходили профнавчання;

- 4 особам надано одноразово виплату допомоги по безробіттю.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100