реклама

реклама

Нещодавно фахівці Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провели профорієнтаційні виїзні заходи з використанням мобільного центру зайнятості. Фахівці філії завітали до школярів та жителів чотирьох сіл Уманського району – Колодисте, Текуча, Кочубіївка та Городецьке. До роботи мобільних центрів долучилося близько 220 учнів, батьків та мешканців населених пунктів.

1

Школярі та дорослі були активними учасниками різноманітних профорієнтаційних заходів. Так, зокрема, старшокласники мали можливість дізнатись та проаналізувати сучасний ринок праці Уманського району, отримати інформацію про навчальні заклади, які здійснюють підготовку за різноманітними спеціальностями. Під час індивідуальних консультацій всі бажаючі мали змогу пройти тестування з метою визначення професійної спрямованості. Фахівець з профорієнтації Олена Мартинюк презентувала старшокласникам онлайн-сервіс «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа». Для молодших школярів було проведено конкурс малюнку на асфальті «Моя майбутня професія».

За словами директора Городецької ЗОШ Наталії Кузьменко: «Дітям дуже цікава така форма роботи, вона дозволяє зрозуміти власні інтереси, визначити свої уподобання, співвіднести їх з іншими факторами, які впливають на вибір професії. Правильний вибір професії значною мірою гарантує молоді ефективне використання сил і знань в інтересах особистості та суспільства».

Надання профорієнтаційних послуг безпосередньо за місцем проживання громадян розширює коло осіб, які отримують інформацію про тенденції на регіональному ринку праці, конкретні пропозиції щодо навчання, тимчасової та постійної зайнятості. Особливо такі виїзди ефективні у новостворені об’єднані територіальні громади та віддалені населені пункти, де презентуються послуги та можливості державної служби зайнятості.

Уманська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100