реклама

реклама

Цьогоріч було реформовано Виноградську дільничну лікарню в амбулаторію загальної практики сімейної медицини з терапевтичним відділенням №2 Лисянської ЦРЛ на 10 ліжок. Майже 3000 жителів Винограду і навколишніх сіл вже уклали з лікарями договори на медичне обслуговування. З ініціативи депутатів та сільського голови Миколи Демерзи було придбано імпортну стоматологічну установку майже за 100000 гривень а також житло для лікаря стоматолога.

28122018225314299 Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

– Але лікарня живе не тільки проблемами лікування. Багато зусиль треба прикласти у вирішені господарчих питань, – розповів завідуючий амбулаторією, депутат районної ради Михайло Шевченко. – У цьому році нарешті завершили заміну дерев’яних вікон на металопластикові, але основною подією стала заміна опалювального котла. Я направив депутатське звернення на ім’я голови районної ради та голови районної державної адміністрації. Вони, слід віддати належне, оперативно відреагували, і нам було виділено 45000 гривень бюджетних коштів на придбання твердопаливного котла. Але й на його установку потрібно було десь віднайти майже 60000 гривень. Спільними зусиллями це питання було оперативно вирішено.

Ініціатором цієї допомоги став депутат обласної ради Володимир Павличук та сільський голова Микола Демерза. Вони вийшли з ініціативою до очільників сіл, які обслуговує Виноградська лікарня. Це Петро Скригонюк з Рубаного Мосту, Микола Бурлака з Мар’янівки, Іван Демчук з Шубиних Ставів, Оксана Шваюк з Босівки, Володимир Жувака з Ріпок, Петро Вишнівецький з Вотилівки та Володимир Папіровий з Федюківки. Не дивлячись на нинішні бюджетні труднощі вони знайшли можливість виділити лікарні необхідні кошти.

Степан Візіренко

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100