реклама

реклама

Сьогодні у Шполі відбувалося «рейдерське захоплення» Шполянського заводу запчастин, повідомив у «Фейсбуці» активіст Сергій Коваль.

859436_w_300 За його словами, нападники були в масках і з автоматами. Подробиць активіст не повідомив.

Раніше журналіст Юрій Стригун писав у виданні Gazeta.ua, що шполянський завод запасних частин почали вирізати на брухт.

Підприємство стале широко відомим після того, як у 2014 році, після трагедії з «Боїнгом» «Малазійських авіаліній», його звинувачували в тому, що воно продовжувало випускати й експортувати до Росії запчастини до самохідної ракетної установки «Бук».

«Після скандалу в 2014 році підприємство забрали у його попереднього власника – російської компанії "Метровагонмаш", – розповів у вересні 2018 року  Сергій Коваль. – Фонд держмайна шукав йому нового власника. Тепер з'явилася інформація, що завод продано майже за 7 мільйонів гривень. Це сміхотворна сума для такого підприємства, яке займає площу 12 гектарів. 13 вересня, ми отримали інформацію, що котельню заводу вирізають і відправляють на металобрухт. Кілька небайдужих чоловіків заблокували виїзд із заводу. Невдовзі там з'явилася вантажівка. За документами вона везла 8 тонн металевих виробів – нібито продукції заводу. Насправді виявилося, що нові власники вирізали й вивозять котельню заводу. Ми не дозволили їм це зробити. Викликали поліцію. Нібито справою тепер переймаються правоохоронці».

Шполянський завод запчастин випустив першу продукцію в 1968 році. Після скандалу із запчастинами до «Буків» речник Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко заявив, що насправді завод виготовляє запчастини для потреб української армії.

За неофіційною інформацією останні 6-7 років кошти до бюджету від діяльності заводу не надходили.

Безымянный

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 хх 15.01.2019 21:13
Україна без влади, а ті, що називаються владою, тільки можуть красти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100