реклама

реклама

Кам’янка має стати європейським містом та вийти в лідери по наданню туристичних послуг в області. Так вважає міський голова Володимир Тірон. 18 березня він презентував журналістам план-проект туристичного маршруту Тясминським каньйоном.

– На розвиток не вистачало коштів і ми виграли грант, а точніше перемогли в конкурсі секторальної підтримки європейських донорів, що реалізовувався через Міністерство регіонального розвитку. І саме реалізація цього проекту стартувала в Кам’янці. Сума проекту складає 7,3 млн., – розповів мер Володимир Тірон.

IMG_20190318_124542_1

Торік в місті реалізували 70-75% проекту. Цьогоріч проект плануємо завершити.

– Вже є заасфальтований під’їзд до річки. Будемо робити лодочні станції. Човнами і катамаранами кататимуть людей каньйоном. Перша станція – біля мосту, у самому центрі міста. Всього буде три станції, - зазначив Тірон.

IMG_20190318_124748

Алла Єфремцева, науковий співробітник Кам’янського історико культурного заповідника розповіла, чим унікальний об’єкт:

– Початок тясминського каньйону біля Пушкінської скелі. Унікальність каньйону в природній фауні. Саме мохи, рослинність – все це унікальне. Академік Лазаренко відкрив тут низку мохів, що відносять до реліктового комплексу. Це п’ять мохів, що збереглися з Льодовикового періоду.

IMG_20190318_124957

– Згодом треба зробить парк відпочинку. Зараз маємо парк Декабристів. Але є нижній парк, який слід реконструювати. Зробити його таким чином, щоб хто побуває в нашому парку сказав: Шкода, що я його так пізно побачив! – зазначив Володимир Тірон.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100