реклама

реклама

Напередодні Міжнародного дня лісу учні екологічної варти Ліплявського НВК завітали до золотоніських лісівників, аби взяти участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Школярі щороку долучаються до лісокультурної кампанії та мають вже чималий досвід у цій справі.

54377087_378028762781843_1152451463385972736_n-e1553240419597

Діти спільно з лісівниками провели заліснення лісової ділянки на території Ляплявського лісництва на загальній площі 0,5 га, висадивши 3,3 тис. сіянців сосни.

«Щороку учні шкільного лісництва виявляють активне бажання долучитися до висаджування лісу. І для нас їхня допомога є надзвичайно важливою, адже це означає, що знання та досвід, якими ми ділимося з молодим поколінням, не є марними», – зазначив  директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Також лісівники влаштували для юних природолюбів пізнавальну екскурсію. Спочатку завітали на базовий лісовий розсадник Ліплявського лісництва. Тут інженер лісових культур Золотоніського лісгоспу Олена Лістрова розповіла про технологію вирощування сіянців, діти власноруч допомогли пересадити сіянці сосни та побачили плантації, на яких зростають новорічні ялини.

2-4

«Залучення учнівської молоді до створення лісів є дуже важливим у процесі виховання підростаючого покоління. Завдяки цьому школярі мають змогу відчути, що праця лісівника досить нелегка, а ще зрозуміти – скільки часу і зусиль необхідно для вирощування та збереження лісів рідного краю», – говорить інженер лісових культур Золотоніського лісгоспу Олена Лістрова.

Не менш цікавим для школярів був огляд ділянки вирубки лісу. Лісничий Ліплявського лісництва  Олександр Чаруха розповів, які проводяться рубки догляду і для чого вони потрібні.

1-3

«Дружба лісівників із школярами Ліплявського НВК має давню історію. Діти щороку з величезним бажанням долучаються до різноманітних лісівничих акцій Приємно, що вони змалечку привчаються бережно ставитися до природи. А наша задача всіляко допомагати та підтримувати молодь у всіх їхніх починаннях», – зауважує лісничий Ліплявського лісництва Олександр Чаруха.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Аваз Штірліц 23.03.2019 09:18
За цими лісоГубами ніякі школярі не встигнуть.
ЛІС МАСОВО ЗНИЩУЄТЬСЯ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100