У 2021 році в Україні відзначатимуть 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського – сходознавця, славіста й письменника, академіка АН УРСР.

16042019171117054 Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

До цієї дати у Звенигородці, з якою тісно пов’язані його життя і творчість, мають провести цілу низку культурно-мистецьких заходів. А місцеві краєзнавці вже внесли свою лепту у вшанування вченого і патріота. Так, минулого року побачила світ книга патріарха звенигородських краєзнавців Володимира Хоменка «Кримський», в котрій наводяться окремі знакові епізоди з біографії видатного звенигородця, про його батька, матір, брата та сестер. Просто, популярно і, за словами самого автора, «без академічного занудства».

Розтиражовано торік й маловідомі до сьогодні твори Агатангелового батька - педагога і видавця Юхима Кримського, «Хроніка провінційного життя», Написані у пізнавальному й сатирично-викривальному стилі, вони оповідають про Звенигородку кінця дев’ятнадцятого – початку двадцятого століть. Книгу переклав з російської й доповнив її фотоілюстраціями почесний член Національної спілки краєзнавців України Вадим Мицик.

А видано обидві книги коштом Звенигородської міської ради.

Михайло Нечай

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Гроші 17.04.2019 15:19
Книги видані, але хто їх прочитає? Там наклад, напевне, 300 екземплярів. Викладіть у мережу, щоб книги були доступні всім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100