реклама

реклама

Питання про утиски опозиційних депутатів на сьогоднішній сесії Черкаської обласної ради підняли представники «Батьківщини».

Ішлося, зокрема, про порушення кримінальної справи проти депутата міської ради Миколи Булатецького за поламані турнікети в мерії. Спочатку, згідно з записами, голова обласної ради Валерій Черняк запросив до слова депутата Михайла Мушієка. Але той пропустив уперед голову обласної організації «Батьківщини» Анатолія Бондаренка. Він зауважив, що «хвиля терору», яка розпочалася з ув’язненням Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних діячів, «докотилася до Черкащини».


– Першою мішенню черкаської прокуратури став депутат Черкаської міської ради з фракції «Батьківщина» Микола Булатецький…  Нашого однопартійця, відомого в Черкасах борця за права громади звинуватили в тому, що він нібито зламав турнікет, який загороджує доступ до представників черкаської міської ради. Ми заявляємо, що ця кримінальна справа є надуманою, безпідставною і політично мотивованою. З відеозапису видно, що Микола Булатецький просто допомагав пройти людям, які намагалися зустрітися з міським головою Сергієм Одаричем. До того ж, окрім Миколи Івановича, звільнити шлях громаді намагалися й інші учасники мітингу, якби не їхнє втручання, то під натиском сотень людей частина з них могли травмуватися об турнікет, і тоді наслідки штурму міськвиконкому для когось могли стати фатальними, – захищав однопартійця Бондаренко.

Далі він звернув увагу колег на те, що справу проти Булатецького було порушено на наступний день після того, як опозиція проголосила його узгодженим кандидатом на виборах по округу в Черкасах. Тож це не що інше, як намагання влади будь-якими методами нейтралізувати його від участі у парламентських виборах.

– Ми, депутати фракцій «Батьківщина» та «Фронт змін» вимагаємо від прокуратури області припинити безпідставне  переслідування опозиціонера і негайно закрити кримінальну справу проти нього. Ми попереджаємо, що всіма доступними законними методами будемо захищати свого колегу від репресій, а, в разі необхідності, будемо влаштовувати акції громадської непокори, – застеріг Бондаренко.

Далі він передав слово колезі й ветерану війни в Афганістані Михайлу Мушієку. Той «як свідок» заявив, що Булатецький «ніякого відношення до поламаних турнікетів не має».

– Для мене дуже дивно, що міська влада в особі Одарича розказує, що там турнікети були відкриті. Я особисто перелазив через огорожу, тому що неможливо було попасти туди. Мені як депутату обласної ради не дозволяли пройти в приміщення, – сказав він. – Дійсно, поламали огорожу. Ви ж знаєте, що якщо такі люди, як афганці, щось захочуть зробити, то їх ніхто не зупинить.

Далі депутат звернув увагу на те, що буде, якщо у випадку пожежі люди кинуться вибігати з міськвиконкому. На його думку, пожежникам треба на це подивитися.


– Або уявіть, депутати обласної ради Мушієк, Тулуб, Черняк хочуть зайти в приміщення виконкому. То ми з вами через забор будемо лізти, – повернувся він до губернатора Сергія Тулуба.

Потім Мушієк сказав, що його дуже вразили розмови про те, що нібито серед афганців на мітингу були п’яні.

Пан Мушієк також почав звертати увагу на те, що кримінальна справа порушена незаконно, бо міська рада нікого на це не вповноважувала.

Однак голова облради вже звернув увагу на регламент.

– Я закінчую. Валерій Павлович, я не так часто виходжу до трибуни. Тобто Валерій Петрович.

– Ні, ну регламент, – знову зробив зауваження Черняк.

– Дайте мені ще хвилину. Ви мене збили, тепер мені треба три хвилини настроюватись. Але я не про це… Я… – на цьому депутат замовк. – Збили мене. Ну, Валерій Павло… Петрович, ви свого досягли, дякую за увагу. А свій виступ я також вважаю зверненням до прокурора, до начальника управління МВС. Вважайте, що це моє звернення, і пожежників просив би відреагувати, – виступив він.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 07.04.2012 20:02
Достойно защищают своего единомышленника .Грехи есть и у Бондаренко,и у Мушаека,и у Булатецкого,но они несоизмеримы с супер грехами многих представителей деланного большинства,дум акщего одно,говорящее другое,а делающее третье.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Р.S. 07.04.2012 17:53
Порада: якщо настраюваться приходиться більше трех хвилин ТРЕБА ПИТЬ ВІАГРУ, а не лізти на трибуну!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 БЮТ 07.04.2012 09:37
Цитую Сакс:
Интересно, могут или смогут ли паны А.Бондаренко, М.Булатецкий... попросить пана на нижнем фото дать в СМИ оценку перехода Олийныка из БЮТа в ПРегионов?


Пока так надо, не вашего ума дело, придет время прозреете.
Не ровен час когда Юлия Вадимировна вручит Олийнику звезду Героя Украины, сорвав ее от жакета другого нашего героя.
Чур на Бобова не думать, ему она продаст вторую....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Старший сержант 06.04.2012 20:08
Дійсно, давно ***-Мушіяка не чули 8) В 48 років екстерном закінчив заочно педінститут - розуму не добавилось :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Почесний лисянин 06.04.2012 20:06
Толя-металіст знає, що говорить. :-x Звичайно "політичнв разправа", його теж з підробленим дипломом з посади зняли "политчно"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Дядя Вася 06.04.2012 18:35
Даже если представить,что Бондаренко-это не Бондаренко,а Дэвид Копперфилд,с видео надо что-то делать.Там же все видно.А вообще интересно-не ломал бы Булатецкий турникет-какие преследования вменялись бы властям?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Сторож 06.04.2012 18:28
Бондаренко, Машіек і Булатецький - грімуча суміш, здатна любе цивілізоване обличчя перетворити в мокруху.. :-x Мами, дивіться - дітей вечером без нагляду не випускайте - бо прийдуть "бабаї" і канець 8) 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Михайло 06.04.2012 18:25
У мене запитання: чи є у цієї кампанії каплі розуму? Чи суцільна полова? Почитати їх висловлювання -набір словесної требухи і нічого більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Корсунь 06.04.2012 18:22
*** Таких не те, що до влади, на базар не можна пускати :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 рескатор 06.04.2012 16:16
шрек в своём амплуа и стиле
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100