реклама

реклама

На Черкащині зросла вартість проїзду у потягах приміського сполучення.

54fad15755d99e06e8ea3f1473fe2763

Про це журналістам «Суспільного» повідомила начальниця залізничного вокзалу Черкас Тамара Ковеля. Такі дії вона пояснює тим, що перевезення для залізничників збиткові. Тариф змінився також у Вінницькій, Кіровоградській та Херсонській областях.

Черкащанка Валентина Коваленко працює у Смілі. Щодня користується дизелем. Каже, якість перевезень її не влаштовує.

«Вагони чистіше не стали, як курили так і курять, як возили собак так і возять без намордників, а за проїзд все одно треба платити».

Студентка Анастасія Білецька їздить приміським потягом декілька разів на рік. Дівчина вважає, що збільшення вартості квитків є обґрунтованим.

«Мені здається, що в нас низькі тарифи на перевезення «Укрзалізниці» я абсолютно не проти підвищення цін, якщо збільшується ціна, то покращується якість, то чому б і ні».

Пенсіонер Віктор Єрохін користується пенсійним посвідченням для безкоштовного проїзду.

«Життя так склалось, що я на залізниці пропрацював 44 роки. Весь час у нас проїзні були, а тепер пенсійні, мені однаково».

Пасажирів попереджали про підвищення вартості проїзду, розповідає кондукторка дизеля Гребінка – Шевченкове Людмила Лешко.

«У нас в кожному вагоні висить оголошення. Усі платять, як треба, усі з квитками, в нас усе нормально».

Зі слів начальниці залізничного вокзалу Черкас Тамари Ковелі, вартість квитків збільшили, аби привести тарифи у потягах приміського сполучення до єдиного рівня по регіональній філії Одеської залізниці.

«У приміському сполученні по Шевченківській залізниці збільшилась вартість проїзду на 15% в середньому. Наприклад, якщо до Шевченка раніше квиток був 13,80, то тепер 16 гривень, невелике збільшення, в порівнянні з автобусними перевезеннями».

Тамара Ковеля додає, що пільги на проїзд залишаться без змін. Для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75 % від вартості повного квитка. Студенти користуватимуться 50 % знижкою. Пенсіонери, особи із інвалідністю, сироти, учасники бойових дій та інші категорії їздитимуть безкоштовно.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Перехожий 14.06.2019 05:12
"Наприклад, якщо до Шевченка раніше квиток був 13,80, то тепер 16 гривень, невелике збільшення, в порівнянні з автобусними перевезеннями».
Матеріал викладено так, неначе дві колгоспниці говорять на базарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100