реклама Делікат

14-15 квітня на Черкащині очікується переважно ясна без істотних опадів погода. Нічні температури становитимуть +3+8°С, денні сягатимуть +13+18°С.

Як повідомляють черкаські метеорологи, протягом минулих вихідних відбулося погіршення погодних умов, пов’язане з проходженням через Україну потужного циклону з Балкан. Він зумовив в регіоні опади від 4 до 15 мм або 40-150% декадної норми. Найбільше дощу випало в Золотоніському, Канівському районах та місті Черкаси.

Протягом 6-8 квітня середньодобова температура повітря була вищою на 4-5°С від кліматичної норми, проте з похолоданням з 9 по 11 квітня температура знизиться вночі до -2+3°С, вдень +6+11°С.

– Із 12 квітня очікується суттєве потепління на фоні переважно без дощової погоди, – прогнозує начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Тепла сонячна погода сприяла прогріванню ґрунту. Із 6 квітня температура у верхньому 10-ти сантиметровому шарі ґрунту сягає +11+12°С, що сприяє проростанню насіння посіяних культур.

Враховуючи прогноз погоди та тривалість світлового дня, прес-служба Черкаського гідрометцентру радить аграріям ефективно використовувати погожу погоду для завершення сівби ранніх ярих та проведення комплексу весняно-польових робіт.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100