реклама

реклама

В Умані оновили історичну частину унікальної пам’ятки садово-паркового мистецтва – Національного дендрологічного парку «Софіївка». Тут відкрили нову «Сучасну Софіївку» в стилі  фентезі-парку. Це єдиний у Східній Європі такий парк.

DSC0896

Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

І нині вона дарує відвідувачам унікальні композиції та арт-об’єкти, де дивовижний світ української культури та міфології поєднався зі світом древнього Сходу. Світломузична арт-інсталяція з портретом Софії Потоцької, інноваційне 3D-мапінг шоу «Душа лісу», стилізована вхідна група, поряд з якою представлені картини з періодами розвитку «Софіївки», оглядовий майданчик, водоспад «Дракони», традиційна Українська садиба з символічною атрибутикою та найяскравішими представниками української міфології, Японський сад з озером, альтанками, садом каменів, багатофункціональний дитячий майданчик. Усе це та ще безліч іншого зможуть відтепер побачити містяни й гості міста.

Нагадаємо, раніше в Умані відкрили комплекс водоспадів «Тризуб Посейдона», а ще набережну Осташівського ставу.

У день відкриття відвідав парк Міністр культури України Євген Нищук. Він зауважив, що Міністерство культури наразі опрацьовує номінаційне досьє щодо внесення цієї давньої пам’ятки – Національного дендропарку «Софіївка» – до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

За словами ж т.в.о. голови ОДА Тараса Висоцького, який також приїздив до Умані, Софіївський парк є справді унікальним місцем. А такі оновлення й реконструкції сприятимуть ще більшій його популяризації та відвідуваності туристами.

«Сучасна Софіївка» розміщена в Умані по вул. Садовій, 53, напроти центрального входу в дендропарк.

DSC0777

DSC0880

DSC0951

DSC0949

DSC0962

DSC0968

DSC0979

DSC0982

DSC0986

DSC1000

DSC1005

DSC1009

DSC1046

DSC1063

DSC1089

DSC1134

 

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Уманский Еврей 21.07.2019 02:13
Без сомнений очень хорошо и красиво сделано. Но смущает одно, что всё это было сделано как раз к выборам. И ещё! Главное чтобы народ всё таки ценил, а не занимался вандализмом как уже это произошло с открытием главной площади после ремонта в Умани
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100