реклама Делікат

Завершують класти півкілометра труб, які з’єднають дві міські котельні, працівники комунального підприємства «Смілатеплокомуненерго». Про це журналістам «Суспільного» повідомив директор підприємства Станіслав Голубець. Роботи розпочали 10 червня.

6518e617fa9a916d3a3308c77ab856fa

570 метрів попередньо ізольованих труб прокладають працівники підприємства, розповідає майстер з ремонту і обслуговування теплових мереж Олександр Воронін. Термін експлуатації нової теплової мережі – не менше 50 років, додає Олександр Воронін.

«Була раніше стара система між 1 і 4 котельнею. Коли вона була покладена я не пам’ятаю. Я тут працюю більше 30 років. Зараз ставимо нові – більшого діаментру, тому що навантаження зростає і шоб була нормальна функціональна подача тепла для людей. Збільшили діамент, по-новому все проектується, перекладається. Багато нюансів виникає при проходженні других комунікацій. Пересікається газ, зв’язок, електрічні кабелі, це треба якось уникати».

З’єднують 1 і 4 котельню власним коштом розповідає директор «Смілатеплокомуненерго» Станіслав Голубець. Робота і матеріали коштують 2,5 млн. гривень.

«Ці роботи наплавлені, щоби об’єднати дві котельні в одну. Котельня 1 є найновіша, збудована в 2007 році, там стоять два нових котла «Вісман» загальною потужністю 7,5 мегават. Тому ми її навантажимо на споживачів, які залишились на тій котельні. І таким чином удасться або стримати тариф, якщо ціна на газ, енергоносії буде така, яка була минулого року або ці показники будуть зменшені, то нам удасться і понизити тариф для наших споживачів».

Житель Сміли, Олександр Пасіка каже, що замінити труби потрібно було вже давно.

«Мені здається, що тут труби 60-70 років, так що міняти треба у будь-якому випадку! І не тільки тут, по всьому місту».

Закінчити роботи мають за два тижні, додає Олександр Воронін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100