реклама

реклама

Ділянка розмиву берега річки Дніпро в районі очисних споруд міста Канева поблизу села Пекарі знаходиться в критичному стані. 06.08.2019 р. було здійснено робочу поїздку до Канівського району групою посадових осіб, представників Черкаської ОДА, Канівської РДА, Черкаського РУВР, ДСНС, територіальних громад та комунальних підприємств, з метою огляду аварійної проміжку.

IMG_3357

Ініціатор поїздки, перший заступник голови Черкаської обласної держадміністрації Тарас Миколайович Висоцький після обстеження ділянки берега висловився, що на його думку ситуація не є надзвичайно критичною.

У своїх міркуваннях він намагався переконати присутніх обрати найбільш раціональний шлях вирішення проблеми, з огляду на дефіцит фінансових ресурсів.

– Треба визначити один із двох варіантів вирішення: або реконструкція діючих очисних споруд, яка на сьогодні також є досить актуальною, або кріплення берега, що прилягає до території очисних споруд, – зазначає Т. М. Висоцький.

На думку заступника губернатора, в даній ситуації необхідно було б мати деякий прогноз щодо процесів берегоруйнування і моделювання їх можливих наслідків.

IMG_3368

За словами начальника відділу водних відносин, техногенно-екологічної безпеки та басейнової взаємодії Черкаського РУВР Д.Г. Міхельсона, виходячи з результатів обстеження, розмив берегів протягом останнього року не був інтенсивним, але в одному критичному місці від берегової лінії до краю полів фільтрації залишилося лише 40 метрів.

За пропозицією Висоцького, Управління екології і природних ресурсів спільно з Черкаським РУВР має підготувати проект листа  до інституту „Гідропроект” ім. С.Я Жука (м. Харків) з проханням долучитися до вирішення проблеми, надати прогнозні дані та змоделювати подальші можливі наслідки берегоруйнування на зазначеній ділянці берега.

Для вирішення проблеми потрібно близько 100 млн гривень, яких на разі в бюджеті немає.

Інна Лесич

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100