реклама

реклама

Питання переформування берега в районі очисних споруд Канева, що поблизу с. Пекарі в Канівському районі, вирішували на виїзній нараді. Сюди приїздив перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький, аби спільно з представниками відповідальних структур та громадськості вивчити проблему, зокрема визначити інтенсивність процесів розмиву берега та напрацювати можливі шляхи вирішення питання.

67926457_449296512581274_746789933967998976_n

Долучилися до участі у виїзній нараді фахівці обласної адміністрації, Канівської РДА, Черкаського РУВР, ДСНС, комунальних підприємств, а також територіальних громад, повідомляє сайт ОДА.

Зауважимо, ще з 2006 року інтенсивність розмиву берега сягала від півтора до кількох метрів. Зменшення ж відстані може призвести до руйнування зовнішнього контуру полів фільтрації, забруднення Дніпра, ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, зазначає керівник Черкаського регіонального управління водних ресурсів Олександр Бовсуновський. За його словами, кріплення потребує берегова лінія протяжністю 800 метрів. А на деяких ділянках відстань від урізу води до зовнішнього контуру полів фільтрації значно менша стометрової зони, необхідної для дотримання водоохоронного режиму та санітарних норм навколо об’єкту.

На переконання першого заступника голови ОДА, ефективним шляхом є застосування паралельно двох варіантів вирішення. Це, зокрема, загалом будівництво нових очисних споруд із застосуванням новаційних методів, а також безпосередньо кріплення берега. Для цього необхідний прогноз щодо процесів берегоруйнування й моделювання можливих наслідків.

– Черкаське регіональне управління водних ресурсів спільно з Управлінням екології ОДА підготують лист до однієї з наукових установ держави. Аби її фахівці надали висновки щодо проведення досліджень та прогнозу подальшого розвитку берегоруйнівних процесів цієї ділянки. Це дозволить визначити подальші кроки для вирішення проблеми, зокрема й вартості необхідних робіт, – коментує Тарас Висоцький.

Між тим, мер Канева Ігор Ренькас поінформував, що нині проводять роботи щодо залучення інвестицій на розробку проектно-кошторисної  документації з подальшим будівництвом нових очисних споруд.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100