реклама

реклама

Звичайний пенсіонер Рудевич Ігор Миколайович, що мешкає у Черкасах на відстані 1300 м від розважального комплексу «Бочки», потерпає від нічного шуму. Каже, його в боротьбі за дотриманням правил благоустрою підтримують сусіди та мешканці прилеглих вулиць.

razvlekatelno-ozdorovitelnyy-kompleks-bochka.8

– За період з 2016 по 2019 роки я подав до поліції більш ніж 110 заяв про правопорушення ТОВ «Берег-2007»(це суб’єкт господарської діяльності,який займається діяльністю «Бочки» і володіє нею), – розповів «Прочерку» Ігор Миколайович. – Так у 2016 подав майже 30 заяв. Патрульна поліція склала кілька протоколів, але особи,на яких було складено протоколи,в подальшому виявилися безробітними або не працівниками ТОВ «Берег-2007» -тому і покарання не було… 2017р.-майже 30 заяв. Патрульній поліції вже не вдавалося припиняти правопорушення, а тільки фіксувати факти правопорушень,оскільки,починаючи з цього періоду,в 100% випадків при приїзді патрульних до території «Бочки» виявлялася відсутність посадових осіб та відповідальних за використання апаратури працівників ТОВ «Берег-2007».2018р. - майже 30 заяв, патрульні чітко фіксують факти правопорушень, вже третій дільничний бесід не проводить, а просто списує матеріали перевірок моїх заяв. 2019р. - майже 40 заяв, патрульні працюють чітко, вже четвертий дільничний, після п’яти моїх заяв, поданих на особистому прийомі громадян начальником ГУНП в Черкаській області, знаходиться в процесі складання протоколів.

Зараз він вважає, що має місце бездіяльність правоохоронних органів.

– Був в керівника черкаської поліції цьогоріч чотири рази. Він дає вказівку підлеглим працювати, а дільничний списує матеріали перевірок… Коли ж справа доходить до суду, то, наприклад, син власника «Бочки» пан Олег Арсенюк, який нібито представляє заклад, виявляється до нього непричетним… Хоча на сайті ЦВК він вказаний як комерційний директор ТОВ «Берег-2007». А тепер він ще й нардеп від «Слуги народу». Точно вже правда буде не на моєму боці, – дивується Ігор Миколайович.

Пенсіонер зазначає, враження шумом з «Бочки» досягає вул. Пушкіна та Надпільна -Крилова. Адже він спілкується з людьми, яким також заважає шум. Врешті черкащанин навіть виробив поради для сусідів, як боротися з шумом в законодавчий спосіб.

– Свідомий громадянин при виявленні правопорушення повідомляє про нього по тел. 102. Після 22-00 телефонуємо 102,повідомляємо про правопорушення, свої П.І.Б., дату народження та місце проживання,висловлюємо бажання написати заяву в місці, де ви знаходитесь (написання заяви надає право знайомитися з результатом її розгляду). Час прибуття патрульних-від 10 хв. до 2 год.(найчастіше-45 хвилин). При прибутті патрульної поліції надаємо документ,що посвідчує особу і з ваших слів пишеться заява. Текст заяви: «Повідомляю про використання звуковідтворювальної апаратури на відкритій території ТОВ «Берег-2007, м. Черкаси, вул. Гагаріна. Прошу зафіксувати цей факт та припинити це правопорушення». Додатковий текст в заяві та у Вашому поясненні-що забажаєте, – роз’яснює Ігор Миколайович.

арсенюк-384x320 Власник розважально-оздоровчого комплексу «Бочка», який знаходиться на берегах Дніпра в Черкасах, Олексій Максимович Арсенюк, батько Олега Арсенюка, вважає, що пенсіонер перебільшує. Навіть припускає, що хтось може підштовхувати пенсіонера до такої боротьби проти його закладу.

– Були виклики поліції і поліція не має права не реагувати. Вони приїжджали. Але я й сам вже не витримав. Хотів зустрітися з цим чоловіком, переговорити, зрозуміти, які причини постійно скаржитися на мене, однак не поїхав до нього один, щоб не сказали, що я комусь погрожую. А сам черкащанин на контакт не йшов. Спершу я попросив фахівців з Черкаського обласного лабораторного центру, що мають ліцензію, виміряти шум. Є висновки про те, що шуми не перевищують дозволені норми. Потім викликав поліцію і вже тоді поїхали ми до пенсіонера. Він не пустив у двір заміряти шум, – каже Олексій Максимович.

У суд, куди пішла справа пенсіонера, Арсенюк прийшов з результатами замірів і, зазначає, виграв справу.

– Якщо ти кажеш, що суди першої інстанції неправі, то подай апеляцію. Він цього не зробив, просто має обладнаний гараж, там столики, лавочки, і в 11 вечора виходить та дзвонить в поліцію. Бо, каже, всі мають після 11 лягати спати, – обурюється Олексій Арсенюк.

У патрульній поліції в прес-службі зауважують, що влітку на «Бочку» майже щодня викликають патруль через порушення тиші або бійки. У ГУ НП в Черкаській області зауважують, що складали адмінматеріали справ, які потім ішли в суд і триває це не один рік.

Юрист Тарас Щербатюк у коментарі «Прочерку» зауважив, що П. 3.11.3 Правил Благоустрою міста Черкаси регламентовано: «Громадянам та суб’єктам підприємницької діяльності забороняється:

«3.11.3. З 22 до 8 години ранку порушувати тишу, користуватися гучними побутовими електроінструментами та радіоапаратурою, проводити в квартирах ремонтні роботи, які викликають виникнення шумового ефекту та порушують спокій мешканців будинку».

Окрім того, відповідальність за порушення правил благоустрою передбачена ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

реклама

Коментарі  

 
+5 #10 Степанич 15.08.2019 12:31
"Бо, каже, всі мають після 11 лягати спати" - правильно каже.
Закрити цю "Бочку" до дідька лисого й поготів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 Олександр 14.08.2019 23:13
Давайте пограємо в брейн-ринг! а питання таке: Хто винен у даній ситуації?
Варіанти відповідей:
1) поліція, що не може вжити ніяких заходів, організувати заміри шуму та конфіскувати майно;
2) міська влада, що не бачить проблеми в благоустрої та порядку на території міста, біля парку "Сосновий бір", до речі;
3) народний обранець Олексій Арсенюк, який не бажає розібратися у ситуації з пенсіонером із залученням старшого будинку, КП "Дирекція парків"(їхні пляжі та парки), чи комітету самоорганізації населення, громадських організацій, журналістів;
4) пенсіонер, який або бажає відстояти свої законні права, або якому просто немає що робити.

Нормативна база (для самоосвіти, поліції, санстанції, міської ради):
- стаття 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;
-статті 152, 182, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #8 СОЛДАТ 14.08.2019 11:41
Цитую Олейник:
В Черкассах царит анархия. Органы власти и правопорядка бездействуют

Никакой анархии нету.ЗЕля правит железной рукой.Пока еще.Правит..... :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 Олейник 14.08.2019 11:24
В Черкассах царит анархия. Органы власти и правопорядка бездействуют
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 Дональд Трамп 14.08.2019 10:07
А поскольку сынуля арсенюка купил у слуги народа место в Верховной Раде,вам вообще теперь будет писец-готовьтесь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #5 Житель Черкасс 14.08.2019 08:04
Бочка - розплідник наркоманів та пяних дебоширів - закрити взагалі заклад якщо він не розуміє що повинен його огородити забром шумопоглинаючим !!!!

Цікаво на яких підставах там ще баня працює? вся вода грязнюча з миючими у Дніпро!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 Микола 13.08.2019 21:13
Ця "бочка" вже багато років заважає спати. які суди? гранату туди кинути..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Ігор 13.08.2019 20:56
Навіщо вимірювати швидкість тому,хто припаркувався на місці для інвалідів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Ваш словничок 13.08.2019 17:33
> Якщо ти кажеш, що суди першої інстанції неправі, то подай апеляцію. Він цього не зробив, просто має обладнаний гараж, там столики, лавочки, і в 11 вечора виходить та дзвонить в поліцію.

> просто має обладнаний гараж, там столики, лавочки

На городі бузина, а в Києві дядько. Арсенюка завидки беруть, чи що?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+57 #1 справедливий 13.08.2019 16:54
...................... шум музики дозволено до 22 години, а не до 23. Арсенюк читай матчасть, а то будучи депутатом міської ради "порішав" собі лакомий кусок берега річки Дніпра, так тепер хоч поважай місцян.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100