Офіс Президента України оприлюднив список імен українців, які повернулися на батьківщину 7 вересня у рамках взаємного звільнення Україною та РФ утримуваних осіб.

5555

Нагадаємо, родичі в'язнів Кремля, які очікували на повернення своїх рідних, зібралися на літній смузі міжнародного аеропорту "Бориспіль". Моряки першими вийшли із літака, їх зустрів президент Володимир Зеленський.

Серед полонених моряків - двоє і з Черкащини – Олег Мельничук (Сміла) та Владислав Костишин (Христинівка). Також родом з Черкас український журналіст Роман Сущенко.

111111111111

3333333333

Владислав Костишин на запитання журналіста, чи вірить він, що вже вдома, відповів, що ще не до кінця. Коли запитали, чи може описати словами свої відчуття після повернення додому після полону, він відповів, що не зичить перенести ці відчуття нікому.

Українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю у Києві, а інших звільнених у суботу українців – до лікарні "Феофанія".

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ взяли в полон три кораблі ВМС ЗС України разом з членами екіпажу, коли вони здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Відверто агресивні дії прикордонників РФ відбулися всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

22222 Щодо Романа Сущенка, то його з 2016 року утримують у російській в’язниці за звинуваченням у шпигунстві. Європарламент ухвалив резолюцію, в якій зазначено, що Роман Сущенко та інші українські громадяни «незаконно утримуються» в ув'язненні на території Росії. Депутати Європарламенту закликали негайно звільнити цих людей і сприяти їх поверненню на Батьківщину.

Список переданих Україні громадян читайте тут, Росії – тут.

реклама

Коментарі  

 
-2 #10 Позитив 09.09.2019 10:00
З одного боку, можна критикувати наших за те, що передали рашці падлу, причетну до збиття пасажирського "Боїнга".
А з іншого - змусивши путіна закатувати істерики і вимагати передачі цемаха (громадяна України, хоть і нікчемного) - наші ще раз заставили кремль засвідчити перед усим світом: москва страшенно боїться, щоб бойовики-вбивці дали свідчення у Трибуналі Гааги. А це дуже добре!!! ;-)
Заодно історією передачі цього хмирька усім ще раз нагадали про блискучу спецоперацію українських ССО, які красиво висмикнули гниду з окупованої території і привезли до Києва з набитим лобешником. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 Уманский Еврей 09.09.2019 02:21
Читаю эти комментарии и просто смешно как спорят где родился и рос Сущенко. Наш, не наш. Комедия. Главное что люди живы. Главное что выпустили и Вышинского. Это дурка была держать журналиста в тюрьме. Это был негатив для Украины, даже если считали Вышинского пропагандистом. А то что кого то могут посадить как мадам Савченко посадил Порошенко, то это может случится. Хотя для Зеленского это будет плохо для имиджа. Сейчас он в ударе. Порошенко не сделал то что сумел сделать Зеленский, а это освобождение моряков (виноваты они или нет это другая история), Сенцов на свободе. Так что пока что он как говорится на коне, не смотря на писк ботов Порошенко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #8 Боєчко 08.09.2019 16:07
Роман Сущенко навчався у 5 школі, закінчив її у 1986 році. На жаль, на Черкащині живуть не лише герої, а багато психічно хворих коментаторів)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #7 Боєчко писав 08.09.2019 15:36
Роман Сущенко народився і виріс у Черкасах. Навчався у 5 школі, це була одна із небагатьох україномовних шкіл Черкас середини 80 их років ХХ ст. Із Ромою ми жили в одному будинку і були дуже близькими друзями. Разом гуляли, займались спортом, залицялись до дівчат. Він завжди був дуже стриманий, але у душі романтик. Гарно малював і писав коротенькі іронічні розповіді. У нас було захоплення акваріумними рибками, ми навіть пару раз продавали їх на базарі))). У дворі нас була ціла компанія і ми разом зробили собі приміщення для спорту та розваг, назвали її Конурою. Після школи всі поіхали на навчання, але продовжували дружити. Рому у місті знають і пам‘ятають багато його друзів: Славік, Гріша, Руслан, Андрій,Женя та усі передають йому слова підтримки. Місту Черкасам і 5 школі є можливість пишатись своїм мужнім земляком, талановитим журналістом, що у російській в‘язниці невпав духом і залишається українським патріотом!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Джон Болт-Он 08.09.2019 10:10
ПАНИ! Делаем ставки! Кто первый из вернувшихся на Украину сядет?
Я ставлю на Сенцова 100 баксов.
Обмен русских и украинцев завершён?
Просто разрыв мозга ! А в гробах с бешенной скоростью
крутятся великое множество людей, начиная с Хмельницкого,
Екатерины Великой и кончая Сталиным.Оценивая акцию
"махнём не глядя", я испытываю двойственное чувство.
А что такое двойственное чувство? А это когда видишь, что твоя тёща на
твоём новеньком "мерседесе" летит в пропасть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 фейкомёты 08.09.2019 10:01
Цитую Боєчко:
Роман Сущенко народився і виріс у Черкасах, тут живе його мама. У Миколаєві він служив після військового училища. Роман справжній герой, що боровся за свободу України. Мужньо поводився під час арешту та три роки у російській в‘язниці. Я пишаюсь тим, що Роман Сущенко наш земляк.

В какой школе учился ? А мы спросим у одногодок был ли там такой .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Боєчко 08.09.2019 08:46
Роман Сущенко народився і виріс у Черкасах, тут живе його мама. У Миколаєві він служив після військового училища. Роман справжній герой, що боровся за свободу України. Мужньо поводився під час арешту та три роки у російській в‘язниці. Я пишаюсь тим, що Роман Сущенко наш земляк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Вітаю, земляки! 07.09.2019 21:23
Приємно, що всі троє мають репутацію нескорених і повернулися дододму з гордо піднятою головою.
Кремлівський Пу програв цим хлопцям - і журналістові Сущенку, і морякам Мельничуку і Костишину!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 фейкомёты 07.09.2019 20:22
Сущенко с Николаева.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 суша 07.09.2019 20:19
А чего не тридцать трое ? Где в Черкассах море ? :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100