реклама

реклама

Міський пасажирський електричний транспорт — один із основних елементів соціальної інфраструктури міста Черкаси, що забезпечує потребу громадян у доступних і безпечних міських перевезеннях. Надійна і ефективна робота міського пасажирського електричного транспорту є найважливішим показником соціально-політичної та економічної стабільності міста, пише Вичерпно

У першому півріччі 2019 році доходи КП «Черкасиелектротранс» склали понад 43 млн грн, з них доходи від перевезення пільгових категорій громадян та відшкодування різниці в тарифах між діючим та економічно обґрунтованим – майже 31 млн грн.

trolejbus-3-710x434

– Закупівля товарів, робіт, послуг для потреб підприємства здійснюється у відповідності з нормами Закону України «Про публічні закупівлі» та рішення виконавчого комітету від 22 вересня 2017 року. У першому півріччі 2019 року нашим комунальним підприємством було укладено договорів на майже 33 мільйони гривень, з них 11,5 мільйонів гривень – закупівля електроенергії. Виконано договорів за цей же період – на понад 15 мільйонів гривень. Сумарна економія від закупівлі товарів, робіт, послуг для потреб підприємства склала близько 327 тисяч гривень, — прокоментував керівник КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

За перше півріччя цього року електротранс сплатив 9,3 млн грн податків, що на 2,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Продовжують працювати на підприємстві і над кадровим потенціалом. У 2017 році комунальним підприємством «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради» отримано ліцензію з освітньої діяльності від Міносвіти, а у 2018 році навчальний заклад акредитований Головним сервісним центром МВС України.

У лютому 2019 року 9 учнів навчального закладу КП «Черкасиелектротранс» закінчили навчання, семеро з них приступили до роботи водіями тролейбусів. З липня цього року розпочато навчання наступної групи водіїв. Окрім того, за перше півріччя 2019 року 5 працюючих на підприємстві водіїв закінчили курси з підвищення кваліфікації з 3-го на 2-ий клас.

– Ми розуміємо, що тролейбусний парк – це не тільки техніка, не тільки будівлі, в першу чергу – це люди, тому ми створюємо всі умови для наших працівників. Одна з найважливіших складових – це професійне навчання водіїв тролейбусів. Всі, хто приходить до нас на навчання, гарантовано працевлаштовуються на комунальне підприємство «Черкасиелектротранс». Підготовка фахівців безпосередньо на КП вже довела свою ефективність, — відзначив Петро Семенович.

Нагадав керівник КП «ЧЕТС» і про переваги електротранспорту. А саме: його екологічність, зручну схему розміщення маршрутів, доступний тариф на проїзд для населення, а  також велику пасажиромісткість.

Додамо, рухомий склад електротранспорту потребує постійного оновлення, оскільки лише 8 тролейбусів на підприємстві мають вік до 5 років. Загалом же 72 тролейбуси  вичерпали свій нормативний термін експлуатації: 21 одиниця рухомого складу має вік понад 30 років, 50 одиниць – понад 25 років, 1 одиниця – понад 20 років.

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 ОМАР АЛІЄВ 10.09.2019 16:54
Кучеру скоро буде 90 років, а він до цього часу керуєє тролейбусниками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100