реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою в судовому порядку оскаржено законність рішень Черкаської міської ради про передачу у приватні власність земель оздоровчого та рекреаційного призначення в мікрорайоні «Соснівський», загальною площею 0,4 га та вартістю близько 2 мільйонів гривень.

Прокуратура Соснівським районним судом м. Черкаси слухаються цивільні справи за позовом керівника Черкаської місцевої прокуратури про визнання незаконними та скасування чотирьох рішень Черкаської міської ради щодо безоплатної передачі у приватну власність з метою будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд земельних ділянок загальною площею 0,4 га та вартістю близько 2 мільйонів гривень, які знаходяться в рекреаційній зоні мікрорайону «Соснівський» у м. Черкаси.

Одночасно, прокуратурою поставлені вимоги про скасування незаконно набутих громадянами права власності на ці земельні ділянки.

Матеріалами перевірки встановлено, що відповіді рішення Черкаської міської ради прийнято органом місцевого самоврядування в супереч чинної містобудівної документації м. Черкаси, без дотримання норм Земельного кодексу України, внаслідок чого землі загального користування міста вибули з розпорядження територіальної громади для індивідуальної житлової забудови.

Черкаською місцевою прокуратурою зайнято принципову позицію в судовому порядку захистити та відновити порушені інтереси держави в частині додержання встановленого порядку на розпорядження землями комунальної форми власності та повернути її в розпорядження громади з метою подальшого використання за цільовим призначенням.

Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #1 Радуцький 25.09.2019 15:18
Шановна прокуратура, обратите внимания на землю в сосновке мера города, которую он на брата оформил! Или вам мер бондаренко не по зубам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100