Препарат, яким управитель травив бліх у підвалі житлового будинку по вулиці Крилова, 95 не призначений для обробки приміщень поблизу житла. Про це свідчать результати журналістського розслідування, яке проводить телеканал Антена.

Робітник, що проводив дезінсекцію показав постраждалим відразу після інциденту, що стався 30 вересня 2019 року. Препарат — упаковка, ємністю в один літр препарату K-Obiol 25 ЕС, KE, виробництва компанії “BAYER BAYER”.

71521630_1458169017654644_4942666201235980288_n

З інструкцією та застереженнями на застосування даного препарату всі бажаючи можуть ознайомитися за посиланням. Препарат дозволений для використання в країнах ЄС та Україні. Але є одне істотне але. Препарат, яким управитель вирішив потравити бліх в підвалі житлового будинку має зовсім інше призначення. Його використовують для обробки для знезараження зерна та пустих зерносховищ, а також прискладської території. Препарат має вкрай високу концентрацію, тому при обробці використовується високе розведення. Вартість літрової пляшки на сьогодні становить в середньому 990 грн. І тому ця речовина вкрай вигідна у використанні.

А тепер про застереження. Виявляється, препарат заборонено використовувати ближче ніж 20 метрів до житлових приміщень і 10 до виробничих. Звісно, що відстань між підвалом та першим поверхом всього десять сантиметрів.

Ймовірно, що під час обробки підвалу речовина через тріщини в підлозі та технологічні отвори для сантехнічних труб та кабель-канали потрапила у вищі поверхи, де на той час перебували мешканці, які були отруєні препаратом.

3009_отруєння-хімікатами-900x444

До того ж в тій самій інструкції з використання присутня заборона використовувати препарат при вітрі більшим за 3 м/с. Але вчора були пориви вітру вищі за 20 м/с. Враховуючи, що входи до підвалу були відкриті і знаходилися з підвітряного боку будинку, виник додатковий тиск, що сприяв швидкому поширенню отрути житловим будинком.

Станом на вчорашній день Андрій Бортник, який є фактичним керівником та власником групи компаній, об'єднаних під бренд “Нова якість”, наполягав на своїй непричетності до отруєння.

Людмила Бордунос, заступник міського голови Черкас, яка опікується комунальною сферою, також намагалася спростувати факт отруєння громадян і заявляла, що препарати, якими проводили обробку є зовсім не токсичними для людей. Однак виробник препарату відома міжнародна компанія, мають на цей рахунок власну думку.

71310893_2172410019531012_4085046010584236032_n

Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Двоє дорослих, що постраждали в результаті розпилення інсектициду, досі перебувають в терапевтичному відділенні третьої лікарні, проходячи курс детоксикації. Отруєння викликало у них різке загострення хронічних хвороб.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #6 yazon 02.10.2019 10:30
Букет правонарушений такой, что волосы дыбом. Отравление людей, сельскохозяйств енный яд в жилых помещениях, нарушение инструкций по его применению, наверняка добавится необученный персонал и бардак в документации... Но вопросы у нас должны быть не к Бортнику - а к горисполкому, который сделал возможным весь этот беспредел. Именно горисполком РАЗРЕШИЛ Бортнику, в нарушение законов и инструкций, заниматься дезинсекцией, и не проконтролирова л этот процесс. Изюминка на торте - попытки Бурдонос отмазать преступников: и яд - не яд, и отравление - не отравление... Восхитили и умники из ДСНС, которые проверяли отравленный воздух на... аммиак, хлор и горючие газы - а не на концентрацию того яда, которым потравили людей! Прокурорам работы хватит. И только от НАС зависит, позволят ли черкащане уйти от ответственности виновникам этого преступления - как Бортнику, так и чиновникам горисполкома!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Черкасчанин 01.10.2019 23:19
Цитую Абрек:
Яких же все таки тупих керівників понавибирали та попризначали в Черкасах.... :eek: Мало того, що свідомо грабують своєю "новою якістю", так вже почали труїти людей...Ганьба!!!

Вам не кажется,что тупыми выглядят те,кто навыбирал себе таких керівників?А керівникі,как раз таки очень даже шустрые и наглые ребята(и девчата )?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Абрек 01.10.2019 16:03
Яких же все таки тупих керівників понавибирали та попризначали в Черкасах.... :eek: Мало того, що свідомо грабують своєю "новою якістю", так вже почали труїти людей...Ганьба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 А Милу теж туди ? 01.10.2019 15:35
Цитую Черкасець Обдурича:
Так просто Бортника в той підвал потрібно було на пару годинок запросити. Якщо там все по-правилам робилось, то ніякої шкоди йому б і не було, еге ж?

Людмила Бордунос, заступник міського голови Черкас, яка опікується комунальною сферою, також намагалася спростувати факт отруєння громадян і заявляла, що препарати, якими проводили обробку є зовсім не токсичними для людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Черкасчанин 01.10.2019 15:34
С учетом вступления в Эпоху развитого Зеленизма,отмаз ки типа "это не" я и "высочайший профессионализм " во всех сферах жизнедеятельнос ти помноженные на наглость и беспринципность ,будут только все популярнее.
И да,в нормальной стране у нормальной прокуратуры к Люде давно бы возникло много вопросов .Начиная от конкурса на управителя и заканчивая деньгами на выборы.Но у нас Зеэпоха,увы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #1 Черкасець Обдурича 01.10.2019 14:12
Так просто Бортника в той підвал потрібно було на пару годинок запросити. Якщо там все по-правилам робилось, то ніякої шкоди йому б і не було, еге ж?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100