Під час сьогоднішньої сесії Черкаської міської ради депутат Тарас Коломієць учергове порушив питання про необхідність демонтувати незаконну тимчасову споруду, яка торгує спиртним поблизу Другого міського центру первинної медичної допомоги.

Коломієць

Характерно, що пан Коломієць уже кілька місяців порушує це питання мало не на кожній сесії, проте незаконний кіоск по вулиці Чорновола і далі стоїть.

– Я виступав на цю тему на сесії у середу, і секретар міської ради Ярослав Нищик дав доручення вжити заходів по цьому питанню, – сказав з сесійної трибуни сьогодні Тарас Коломієць, виступаючи перед початком розгляду порядку денного. – Нагадаю, що міський голова Анатолій Бондаренко підписав розпорядження від 28 серпня №512 про проведення з цього питання службової перевірки (чому управління інспектування не виконує розпорядження щодо демонтажу споруди, – ред.). Нагадаю, що на сьогодні ми мали запросити спеціалістів, щоб вони доповіли про ситуацію.

На це Анатолій Бондаренко відповів, що заслухати спеціалістів можна буде тоді, коли це питання буде включено в порядок денний. Але депутат Коломієць продовжував наполягати на своєму, мовляв, «процес затягується».

– Та я не затягую цей процес, – відказав міський голова. – Але це треба робити цивілізовано, по рішенню судів, відповідно до чинного законодавства.

– Я просив би, щоб хтось із управління інспектування зараз доповів, – сказав на це депутат Коломієць.

В.о. начальника управління інспектування Павло Забєлін, вийшовши на трибуну, повідомив, що наразі рішення про демонтаж погоджене з усіма відповідними службами й передане на розгляд виконавчого комітету міськради.

На це депутат Коломієць нагадав, що сесія міськради ще в травні проголосувала за доручення вивчити питання з демонтажем кіоска.

– Тарасе... Воно повинно вилежатися, ваги набрати. Ви не розумієте в чому справа! – на чиновницький кшталт пожартував Анатолій Бондаренко.

– Коли йдеться про прибирання зеленої зони, у вас нічого не вилежується, – відказав Тарас Коломієць, маючи на увазі тендер на 35 млн грн, які мають піти за кількамісячне прибирання зелених зон міста і утримання доріг. – Або коли щось стосується «Нової якості»! Все вирішується дуже швидко.

– Я категорично проти прибирання зелених зон! – чи то серйозно, чи то жартома відповів міський голова...

Після цього слово взяв депутат Віталій Косяк, який донедавна очолював управління інспектування. Він обрушився з критикою на департамент юридичного забезпечення і його директора Юрія Гончара, який, мовляв, дає міському голові неправильні поради. Через ці поради нібито було звільнено з посади його, Віталія Косяка. А Тарасу Коломійцю депутат Косяк сказав, що такого поняття як «службова перевірка», немає, а є «службове розслідування».

Косяк

– Анатолію Васильовичу, дайте, будь ласка, доручення про проведення службового розслідування по директору департаменту юридичного забезпечення! – сказав Віталій Косяк. – Я вас дуже прошу! Бо я вважаю, що ця людина некомпетентно себе повела. Велику роботу провів я особисто! Дуже багато було зроблено реорганізацій, організаційну роботу проведено в управлінні інспектування. Анатолію Васильовичу, ви навіть підписувати не хотіли моє звільнення, правильно? Ну правильно ж, думали, чи підписувать, чи не підписувать? Але я хочу сказати, що саме через такі рішення виконавчих органів відбуваються затягування процесів! Треба контролювати, Анатолію Васильовичу, виконання постійного звернення Тараса Коломійця до нині виконуючого обов’язки Забєліна!..

Віталій Косяк ще якийсь час нарікав на директора департаменту юридичного забезпечення. В залі засідань почався шум. Міський голова, який уже починаючи з середини промови депутата Косяка почав усміхатися, а потім перейшов на нервовий сміх, перепитав, за які дії директора департаменту юридичного забезпечення він має провести службове розслідування.

– По його діях? – уточнив мер.

– По його діях. Чому черезчур ви наклали вето (вочевидь, на рішення міськради про скасування перемоги Андрія Бортника в конкурсі на управителя черкаських багатоповерхівок, – ред.), черезчур громада...

– Я не можу зрозуміти. Ви знов хочете очолити управління? – крізь сміх уточнив мер.

– Так я очолю. Якщо ви надасте, то я я очолю! – сказав депутат Косяк. – Коломоєць, заступник ваш, каже: «Віталій, це ж вообще дуже сильний прикол, слухай!»

Шум у залі посилився.

– Сидить, коротше, голова комісії (заступник міського голови Ігор Коломоєць, – ред.) і каже: «А чого ти сам не дав догану? Чого ти до нас прийшов? Ти ж можеш і премії не давать...» А я сиджу, думаю: «Ну... таке собі, знаєте...» Звертайте на це увагу! Я маю юридичну освіту. В принципі, уже два роки, дякую Олександру Романовичу, тримаюся в судах нормально. Розумієте, про що я? – весело говорив Віталій Косяк (очевидно, йдеться про спробу депутата Олександра Радуцького позбавити мандату низку депутатів, у тому числі й Віталія Косяка, – ред.) – Але я виходив на суди й із іншого приводу, це вже не перший раз.

Після цього Віталій Петрович перейшов на серйозний тон і попросив вжити заходів щодо організації безпечного переходу на перехресті вулиць Жужоми і Гагаріна, де часто відбуваються ДТП. Анатолій Бондаренко пообіцяв, що це питання буде розв’язано, і дав відповідне протокольне доручення.

реклама

Коментарі  

 
+3 #7 Дід Панас 06.10.2019 23:36
І хто ж це таке ... призначав керівником інспекції? Якщо зайти у цю міську раду то там половина сидить або таких ... як оце, або жінки та коханки місцевого криміналітету на кшалт ...! Якщо ми не змінемо свого ставлення до кандидатів яких обираємо то і надалі будемо годувати сотні дармоїдів у міськраді, хоча для того щоб місто нормально житло там було б достатньо двох десятків нормальних менеджерів, які навели кожен порядок на своїй ділянці і усе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #6 алина 05.10.2019 15:48
прочитала й нічого не поняла, оце так рівень, стидоба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 Абрек 05.10.2019 11:15
Клоуни вгорі, клоуни й внизу..... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 бла-бла 05.10.2019 10:29
Інтелект зашкалює(тому і з/п у них такі?). Нічого не второпав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Небайдужий 05.10.2019 06:07
Цирк на дроті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Светлана 04.10.2019 22:07
Здесь психолог не поможет. Только психиатр. С.щества, которые управляют городом, даже предложения сформулировать не могут. Просто набор букв и слов. *...говорить токмо словами, а не по писанному, дабы дурь каждого всем видна была...* Петр I.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Романович 04.10.2019 20:10
Перед сесією вони наркоконтроль проходять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100