реклама

реклама

Лідер фракції ВО «Батьківщина» в Черкаській обласній раді Михайло Мушієк має власні амбіції обійняти посаду голови ради.

На фото колишній голова облради Олександр Вельбівець та депутат Михайло Мушієк


Як пише «Кропива», про це стало відомо з кулуарних перемовин, які нині тривають в місцевому політикумі. Інформацію про бажання очолити вищий представницький орган місцевого самоврядування в регіоні підтвердив і сам депутат.

– Так, дійсно, нині активізувався процес обговорення обрання голови обласної ради серед депутатського корпусу. І це нормальний процес, бо ненормальною є та ситуація, коли вже скоро як рік, коли вищий представницький орган місцевого самоврядування регіону не має очільника. Я чесно говорю і вам і представникам депутатського корпусу, що маю амбіції обійняти цю посаду. Я маю бажання, натхнення та досвід, щоб ефективно попрацювати на цій важливій посаді. Зважаючи на спілкування з цього приводу з депутатами, керівниками фракцій, маю стриманий оптимізм і сподіваюся, що отримаю необхідну підтримку депутатського корпусу, – зазначив у коментарі Михайло Мушієк.

Нагадаємо, що після призначення колишнього голови облради Олександра Вельбівця на посаду голови Черкаської ОДА в кінці листопада минулого року посада голови облради залишається вакантною. З того часу і донині в.о. голови облради залишається перший заступник голови ради Валентин Тарасенко.

Надати оцінку політичної активізації довкола вакантної посади голови облради видання «Кропива» попросило політтехнолога Михайла Малініна. На його переконання такі процеси є цілком логічними та очікуваними.

– Посада голови облради завжди була однією з ключових для впливу на місцеві еліти. Зовсім скоро, обласній раді доведеться голосувати бюджет на наступний рік, тому вже зараз розгортається боротьба за те, хто ж матиме право його «освоювати». Відкритим залишається питання формування нової більшості і осторонь цих процесів очевидно не стоятиме і новий голова ОДА.

Тому посада голови обласної ради, незалежно від прізвищ кандидатів, може стати основою для формування нових політичних розкладів в раді. Цілком логічно, що результативне голосування буде можливим в разі задоволення бажань достатньої кількості депутатів та фракцій. Виконання цих бажань ми зможемо опосередковано побачити вже згодом у вигляді отриманих посад чи бюджетних преференцій на той чи інший округ, або той чи інший проект.

Не варто скидати з розрахунків і політичний підтекст. Тому якщо розглядати можливих кандидатів за політичною належністю, то наприклад будь-який кандидат від БПП явно програє в перспективах будь-якому іншому кандидату. Не думаю, що новому очільнику ОДА хотілося б отримати на горіхи зі столиці через обрання головою облради депутата від БПП, - висловив свої оцінки з приводу ситуації Михайло Малінін.

Відзначимо, що голова обласної ради обирається шляхом таємного голосування. Для того щоб бути обраним необхідно отримати підтримку щонайменше 43 депутатів.

реклама

Коментарі  

 
+23 #5 1 05.10.2019 22:53
а на нары не хочет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #4 Василий 05.10.2019 22:14
М***ь пьянчужная
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Лаврентій 05.10.2019 22:08
Дива немає,Лєбедцова он же призначили! То Мушіжк у порівняння з ним Ленін.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 Новое лицо? 05.10.2019 19:32
Даааааа... Белочка часто гонялась за мишаней после бурного застолья, но догнала лишь сейчас. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 ALEXANDR LUT 05.10.2019 18:27
Зовсім з глузду зїхав! ідіотизм крепчає :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100