реклама

реклама

Журналіста родом з Черкас Романа Сущенка дуже надихала в російській неволі творчість. За майже три роки в російській неволі він створив близько 100 картин. Про це він розповів сьогодні на зустрічі з черкаськими журналістами.

896CA31D-DA82-43A9-867A-47834B885A7B_w650_r0_s

– Були пейзажі і натюрморти. Це близько 100 картин. Насамперед природні ландшафти. Малював я їх кульковою ручкою на папері, що був під рукою. Згодом мені надіслали (вже в колонії) папір і фарбу. Гумку вирізав з резинової підошви капців. Коли я зрозумів, що чогось не вистачає, тобто кольору, то спершу намагався заварку застосовувати і додав таким чином коричневий колір. А коли пригадав бабусині крашанки, то взяв цибулеве лушпиння. А згодом, коли передавали з продуктами буряк, то і його використовував. Я постійно експеритментував навіть ліки «фурацилін» для кольору на картинці використовував. Це було в буцегарні. А вже в колонії консул приніс фарби, а потім адвокат надіслав. Малювання, це була така психологічна терапія, – зазначив Роман Сущенко.

630_360_1568058977-6811

За його словами, планується згодом аукціон цих робіт.

– Це близько 30 робіт. Поділити аукціон на дві частину. Першу частину провести для дипломатів, послів, що акредитовані в Україні, а решту робіт візьмуть участь в аукціоні, кошти з яких переведемо на рахунки родин політв’язнів і діткам в дитсадочок в Криму, чиї батьки теж в тюрмах, – сказав Сущенко.

Окрім того, Роман Сущенко постійно отримував листи. Їх разом з листівками прийшло близько 400.

– Мені писало багато черкащан, зокрема це директор музею середньої школи №5 Ганна Трохимівна. Вона вчителька української мови і завідувачка музею. Вона організувала і діток-випускників, які теж писали. Діти запитували якоїсь поради, бо стояли перед вибором, яку професію обрати. Одна дівчинка хотіла стати журналісткою. Також отримував листа від Владислава Боєчка. Надзвичайно активна людина, друг дитинства. Однокласники, класний керівник писали листи. Ще одна цікава людина з Черкащини з села Матусів писала листи. Вона відвідувала Ше-фести і на 10-ти сторінках писала враження, писала, що вона вишиває, що вони з родиною покинули місто заради села. Ділилася новинками літературними. Мені цього бракувало. Я навіть склав список, що хотів би прочитати. Дуже цікава людина, – зазначив Роман Сущенко.

1525426067-8402

Між іншим, Роману Сущенку повідомили, що цьогоріч у найближчі вихідні в Черкасах пройде книжковий фестиваль. Він зазначив, що може вже через рік приїде на фестиваль не як гість, а як учасник.

1524653093-7140

реклама

Коментарі  

 
-4 #1 Сиделец 10.10.2019 08:31
Гарна буцигарня.А я читав пресу,шо там били,був голодомор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100