У Головному управлінні Держкомзему Черкаської області нині ведуться роботи із переведення в електронний вигляд планово-картографічних матеріалів наявних землевпорядних документів, повідомляє прес-служба установи.

Усе це робиться в рамках реалізації Закону України «Про державний земельний кадастр» і має на меті наповнення бази даних Державного земельного кадастру, її технічну систематизацію для більш оперативного та мобільного доступу до електронної бази даних.

Усі наявні планово-картографічні матеріали переводяться в електронний растровий вигляд шляхом їх сканування.

– Перетворенню підлягають тільки достовірні матеріали, які мають офіційний статус та отримані з офіційних джерел, – стверджує начальник відділу земельного кадастру Головного управління Держкомзему в Черкаській області Валерій Бакалина. – Це, перш за все, проекти формування території сільських, селищних, міських рад, проекти встановлення меж населених пунктів, проекти (схеми) поділу колективної власності на земельні частки (паї), а також технічна документація щодо складу ґрунтів та проекти роздержавлення і приватизації земель сільськогосподарських підприємств.

Очікується, що всі ці роботи буде завершено впродовж кількох місяців, і матеріали в електронному вигляді стануть доступні не лише тим, хто покликаний здійснювати державний контроль за земельними угіддями, а й широкому загалу землекористувачів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100