реклама
Sucurity Police

реклама

13-річну Кароліну Петренко, яку з опіками тіла два місяці тому, привезли до опікового відділення першої міської лікарні Черкас, днями виписали.

2442b467fb1d1c01f472d2565e21ee46

Про це повідомляє "UA:Черкаси".

Нагадаємо, у вересні на залізничній станції Цвіткове дівчинка вилізла на цистерну, щоб зробити фото та доторкнулася до дротів. За час перебування у медзакладі Кароліні зробили 8 операцій.

У цьому кабінеті Кароліна щодня займається вправами з інструкторами. Стягнення шкіри та рубці на тілі дівчинки намагаються пом’якшити за допомогою фізкультури, − розповідає завідувачка фізіотерапевтичним відділенням Ольга Бондаренко.

«Інструктори лікувальної фізкультури займаються з нею, розминають їй ці рубці, розтягують їх, розробляють кінцівки, щоб Кароліна в подальшому могла повноцінно жити і користуватися предметами побуту і робити рухи у руках і ногах. Зараз є невелике вже покращення. Але це дуже довготривалий процес».

«Зараз донька почуває себе краще,» − говорить батько дівчинки Віталій Петренко. Каже, після виписки з опікового Кароліну відразу повезуть до санаторію на три тижні.

«Нас відправляють у санаторій «Авангард», теж потрібно коштів багато 28800 так порахували, на 24 дні нас відправляють, таких курсів буде 5. Зараз набагато краще, спасибі людям, що допомогли, добре себе почуває, рухається самостійно, ходимо на ЛФК, тренуємося, розминаємо ручки».

Батько додає, за два місці лікування сім’я витратила 400 тисяч гривень, які зібрали волонтери та небайдужі люди.

«І знайомі і незнайомі, тим що небайдужа доля дитини, кожен може бути у цій ситуації, в житті все буває».

Коли дівчинка потрапила у лікарню, у неї було 75% опіків тіла, − коментує стан дитини завідувач опікового відділення Володимир Цапенко. Додає: завдяки вчасному лікуванню і дороговартісним препаратам Кароліна вижила.

«Рани фактично загоїлися, але у неї сформувалися низка післяопікових контрактур, які обмежують рухи у плечових суглобах, шиї, правий ліктьовий суглоб, пальці лівої кисті, це потребує тривалої консультативної та хірургічної реабілітації, це програма на два роки».

Кароліна розповідає, що зараз найбільше мріє про повернення додому.

«Скучила вже за всіма».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Перехожий 23.11.2019 23:06
Повчальна історія, наочне відео...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100