реклама

реклама

Біля стін Черкаської міської ради представники штабу ГО «Громадський спротив свавіллю влади» облаштували намети й інформаційні бюлетені. Так вони протестують проти тиску на підприємців з боку представників влади.

IMG_20191123_133546

Керівник громадської організації Олег Лисак зазначає:

– Представники влади діють несправедливо і це шкодить лише громаді та місту. Адже через тиск на підприємців Черкаси втрачають мільйони гривень податків. Ці гроші могли б іти на дороги, поліклініки, садочки. Натомість йде якась незрозуміла боротьба, коли наближеним до влади дозволяють все, а іншим, хто працює просто по закону, відмовляють, -– обурюється Олег Лисак.

Сам підприємець особисто платив сотні тисяч гривень в бюджет міста, але «корупційна влада, замовні податкові перевірки, не дали можливості працювати далі».

– Зараз черкаська влада розказує, що я продаю алкоголь та цигарки, веду незаконну діяльність. Проте парадокс в тому, що сама ж влада у відповідь на офіційний запит підтверджує: я не маю кіосків в Черкасах. І взагалі декілька років, як я вже звернув в Черкасах діяльність і перевів активи в Іспанію. Там я співвласник заводу, що виготовляє плитку. Через свої дії влада втратила в моїй особі платника податків.

IMG_20191123_133509

Олег Лисак зазначає, що подібним чином влада тисне і на інших підприємців, не даючи їм дозволи на діяльність тощо. Тож підприємці з організації «Громадський спротив свавіллю влади» вирішили діяти публічно, заявивши про тиcк на них просто під стінами міськради.

Окрім того, підприємці зверталися до голови Черкаської обласної державної адміністрації. Кажуть, Роман Боднар вислухав їх і сказав, що готовий реагувати на всі порушення закону.

IMG_20191123_133728

– Розумієте, так тривати не може. До підприємців, які мають кіоски, магазини чи інший бізнес у зручних місцях, приїжджають депутати з представниками влади і забирають все, ставлять там свої заправки, МАФи. Яскравий приклад – ринок в Південно-Західному районі. Там демонтували кіоски, мотивуючи тим, що вони стояли на зеленій зоні. Водночас через пару місяців там з’явилися магазини відомих осіб… Тож наша організація об’єднала тих підприємців, які вирішили боротися проти зловживання владою з боку чиновників, – каже Олег Лисак.

Керівник ГО «Громадський спротив свавіллю влади» сподівається, що на протест підприємців звернуть увагу у столиці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #2 Юра 24.11.2019 22:07
Десь в демократичнці країні ці стицьки вже б давно нари 6ріли, але не в нащому"дитсадочку" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 zzz 23.11.2019 18:23
Звичайно. Мама підприємець. А він так "с боку припека". Черкаси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100