На виборах до Черкаської обласної ради виборчі бюлетені будуть блакитного та світло-бірюзового кольорів. Блакитного кольору будуть бюлетені для виборів у багатомандатному виборчому окрузі, а світло-бірюзового – у одномандатних мажоритарних виборчих округах. Про це «Прочерку» 16 жовтня повідомила голова Черкаської обласної виборчої комісії Ольга Козько.

– Уже в нас є зразок бюлетенів і списочників, і мажоритарників. Форми бюлетенів до виборів рад всіх рівнів затверджені ЦВК. Для кожного рівня рад вони різні. Так, наскільки мені відомо, для виборів до сільських рад бюлетені будуть просто білого кольору, – сказала Ольга Козько.

Однак, за словами голови ОВК, проблемою на сьогодні є відсутність паперу для друку бюлетенів.

– Папір стоїть не розмитненим на західній митниці. Це папір з Польщі, Прибалтики. Ми намагаємося вплинути на ситуацію. Вже і телеграми куратору в ЦВК надсилали, – повідомила «Прочерку» Ольга Козько. – Нам для області потрібно надрукувати 2,5 млн. бюлетенів. Адже у нас 1 млн. з хвостиком виборців, от і треба для резерву відповідна кількість бюлетенів. Не всі поліграфічні підприємства мають змогу виконати замовлення, бо папір має бути певного розміру. Частину бюлетенів вже готові надрукувати в Смілянській, а частину в Черкаській друкарні. Давно б визначились, але нема паперу… Щодо територіальних виборчих комісій по районах, то вони друкуватимуть хто де домовився, бо в кожної комісії свій бюджет. Але всі ТВК повинні нам повідомити місце знаходження поліграфічного підприємства і відповідального за друк бюлетенів і їх збереження. Треба ж забезпечити охорону транспортування бюлетенів.

Зазначимо, що 15 жовтня заступник глави Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна інформувала громадськість, що «по всій Україні почався друк виборчих бюлетенів». Про це повідомило інформагентство РБК-Україна. Заступник глави ЦВК наголошувала: «На цих місцевих виборах проблема контролю за якістю і достовірністю всіх бюлетенів буде дуже актуальною. Ми пам'ятаємо, що раніше були приклади виготовлення підроблених бюлетенів. І не всі підприємства мають відповідні дозволи на друк таких документів. Тому цей процес потрібно буде ретельно контролювати».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100