реклама

реклама

Чому жорстокість щодо тварин загрожує самим людям – про це дізнавалися учасники тренінгів з протидії жорстокості до тварин, що 4-5 грудня відбулись у Черкасах.

тренінги поліції

Як ефективно протидіяти злочинам щодо тварин, поліцію та зоозахисників навчали міжнародний фонд Naturewatch Foundaton у співпраці з Марком Ренделлом, старшим офіцером поліції у відставці та директором громадської організації захисту тварин Hidden-In-Sight.

– Жорстоке поводження із тваринами, як правило, є індикатором: якщо «потягнути» за цю «ниточку», як правило, можна побачити набагато більшу проблему, – зазначив консультант NatureWatch Foundation (Великобританія) з питань добробуту тварин та гуманної освіти, керівник міжнародного проекту з гуманної освіти Олександр Богачик.

Як зазначив детектив із Великої Британії, який сім років розслідує злочини, пов’язані з тваринами, Марк Ренделл, знущання над тваринами з боку дітей є одним із найважливіших ранніх індикаторів розладу поведінки.

– Загальновідомо, що багато серійних вбивць починали свій залитий кров’ю шлях, із жорстокості до тварин, – сказав пан Ренделл. – Як, наприклад, дніпропетровські вбивці, що скоїли 21 відразливо вигадливий злочин, повторюючи на людях те, що спершу робили із тваринами. За дослідженням ФБР, 45 відсотків із 259 правопорушників, затриманих протягом 5 років за вчинення жорстокості проти тварин, пізніше були затримані за інші злочини.

У випадку жорстокого ставлення до тварини завжди треба дивитися ширше, бо це, як правило, пов’язане із жорстокістю до людей, підкреслив Марк Ренделл.

За його словами, межі насильства часто досить розмиті. Незаконно цілеспрямовано завдавати тварині будь-якої шкоди. І залишення  без їжі, води, притулку, ветеринарного лікування або не забезпечення чистим та безпечним середовищем тварини, власником якої ви є – все це може трактуватися як форма насильства над твариною, як недогляд. Тому, загалом, правильним буде сказати, що, там де закінчується добробут, починається жорстокість.

Під час тренінгів як поліцейські, так і зоозахисники отримали інформацію, як протидіяти жорстокості, як можливо упереджувати такі факти та ефективно їх розслідувати. Черкаси стали дев’ятим містом України, де відбувся тренінг проти жорстокості, який у нас пройшли майже 50 поліцейських та захисників тварин.

тренинг волонтери 2

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Сам по собі 07.12.2019 16:50
Я сам делал ВтIк від зграї собак. Як би була рушниця-вбив всіх і захисників *собачек"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 yazon 07.12.2019 11:12
Жорстокість має засуджуватися і каратися. Але слід ясно розуміти: захищати дітей та жінок від знависнілих зграй бездомних собак - не жорстокість. І не жорстокість - не пускати бездомних тварин у під'їзд, щоб вони там гадили. Жорстокість - це коли з примхи чи для понту заводять домашніх улюбленців, не маючи уявлення про правила їх утримання та без наміру ними піклуватися. А потім - викидають тварин на вулицю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100