реклама

реклама

12 тисяч діток, що проходять лікування в Черкаській обласній дитячій лікарні, і 55 тисяч, які отримують консультацію і медичну допомогу в обласній дитячій поліклініці, потребують підтримки і допомоги дорослих. І хоча держава і місцева влада Черкащини намагаються забезпечити їх усім необхідним, реалії життя такі, що допомога благодійників завжди в пригоді.

Кондрацький

Лікарі обласної дитячої лікарні щороку роблять до 5 тисяч операцій. І кожна з них потребує залучення дороговартісного обладнання.

– Ми дуже активно використовуємо наявну апаратуру, тому вона періодично виходить із ладу, – розповідає директор лікарні Микола Кондрацький. – За міжнародними стандартами, її потрібно повністю оновлювати раз у 2-3 роки. Звичайно, нам доводиться бути значно більш заощадливими. Завдяки ремонтам вона в нас працює по 10, а то й 12 років. Тому ми дуже вдячні благодійникам, які знаходять можливість придбавати для нас нове сучасне устаткування.

Зокрема, як зазначив Микола Іванович, благодійники подарували лікарні апарат для штучної вентиляції легенів, який для Черкащини є унікальним. Саме завдяки цьому приладові вдалося врятувати чимало життів і зокрема двом дітлахам, які цьогоріч постраждали в надзвичайних ситуаціях: від утоплення і від отруєння чадними газами під час пожежі.

Історії цих хлопчиків знає вся область. Одного з них, який під час літнього відпочинку втопився поблизу дамби через Дніпро, медики швидкої допомоги реанімували понад півгодини, поки не повернули його до життя. Другого під час пожежі в селі Медведівка Чигиринського району витягнув із охопленої полум’ям хати хоробрий сусід.

Микола Кондацький наголошує, що дітям вдалося вижити завдяки не лише героїзму медиків і рятівників, а й щедрості благодійників, які придбали для дитячої лікарні якісний апарат вентиляції легень експертного класу зі штучним інтелектом, який розробили в Швейцарії.

– Лікарі реанімації цінують цей апарат за його надзвичайні можливості і поводяться з ним дуже бережно. Він повністю пристосований до змін стану здоров’я хворого. Апарат дуже чутливий: як тільки дитина починає дихати самостійно, він вимикається, а коли з диханням виникають проблеми – вмикається знов, – розповів Микола Кондрацький. – Звичайно, ми потребуємо якомога більше таких апаратів. У двох наших реанімаціях – для новонароджених і для більш старших дітей – щороку ми рятуємо близько 1800 життів...

Як наголосив Микола Іванович, обласна дитяча лікарня також дуже потребує оновлення наркозодихальної апаратури.

– Звичайно, нам виділено кошти для її ремонту. Але ж ми не можемо точно спрогнозувати, чи вистачить цих коштів. Крім того, час плине, і з’являється нова, сучасніша і ефективніша апаратура, – сказав керівник лікарні.

Велику справу благодійники роблять і в забезпеченні кращих умов для перебування дітей у лікувальному закладі. Адже, коли йдеться про дітей, «усього необхідного», виділеного державою і областю, буває й замало.

– Із 320 дітей, яким ми одночасно надаємо допомогу в стаціонарі лікарні, понад 150 залишаються в своїх палатах на Новий рік, – зауважує Микола Кондрацький. – Багато хто з них надійшов із віддалених районів області, і батьки та родичі не завжди мають можливість дуже часто приїжджати до них. Ми своїми силами намагаємося створити для дітей свято. Радість, позитивні почуття, як відомо, дуже потужно впливають на процес одужання. Діти стають активніші, позитивніше дивляться на світ.

Долучитися до підтримки і допомоги маленьким пацієнтам обласної дитячої лікарні може кожен черкащанин. Десятки тисяч українців робить це за допомогою благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!», який спільно з Mastercard третій рік поспіль проводить доброчинну акцію «Звичайне диво». Мета цієї акції – подарувати на Новий рік малечі святковий настрій, лікувальному закладу – сучасне обладнання.

Кожен клієнт ПриватБанку має можливість, зареєструвавшись в акції «Звичайне диво» і оплачуючи покупки банківською карткою, автоматично перераховувати на допомогу хворим дітям по 1 гривні з кожної покупки. До цієї гривні ПриватБанк і Mastercard додають і свої внески, і гривня перетворюється на 3 гривні.

– Уранці 1 січня ми, вдягнувшись Дідами Морозами, разом з аніматорами підемо в кожну обласну дитячу лікарню України, щоб привітати маленьких пацієнтів зі святами і подарувати їм свято, нехай і в лікарняних стінах – розповів заступник директора Черкаської філії ПриватБанку Ярослав Батієвич. – Щиро дякую кожному, хто підключився або підключиться до благодійної акції «Звичайне диво». Кожен з них – чарівник, що підтримує дитячу віру в казкові дива!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Юстас 18.12.2019 19:40
А де олігархи? Де медведчук. Коломойський. Рінат??? Сидять вдома, рахують прибутки. А простолюдини повинні платити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100