На сьогоднішній сесії Черкаської міськради депутати бурхливо обговорювали питання призначення на посаду заступника міського голови екс-мера Цюрупинська Людмилу Зарічну. Хоча, озвучуючи кадрове питання, міський голова Сергій Одарич наголошував, що воно вже розглядалося на депутатських комісіях.

 

– Я відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» вношу на розгляд міськради пропозиції щодо затвердження заступником міського голови та членом виконавчого комітету Зарічну Людмилу Петрівну, – прикрившись законом, Сергій Олегович спробував все це виголосити тоном, що не допускає заперечень: – Це людина, яка має значний досвід роботи в галузях будівництва, житлово-комунального господарства. Мала досвід управління населеними пунктами: працювала на посадах першого заступника міста Цюрупинська, а потім обиралася міським головою. Питання в комісіях розглядалося. Питання перенесли з минулої сесії. Часу для розгляду було достатньо.

Однак депутатів від опозиції зачепило те, що мер призначає на посаду заступника немісцеву людину.

– Якщо використовувати спортивну термінологію, то коли команда бере легіонера, він повинен бути на голову вище тих, хто грає в команді. У нас теж є фахівці з будівництва, інші фахівці. Якщо ця людина приходить зі сторони, вона повинна бути більш досвідченішою? – звернувся до Сергія Одарича депутат від «Батьківщини» Роман Діскант.

– Сьогодні ми маємо серйозний брак енергійних досвідчених людей насамперед в галузі житлово-комунального господарства. Ми це відчуваємо, – зазначив Сергій Одарич. – Тому сьогодні серйозна, кваліфікована і енергійна допомога нам потрібна в житлово-комунальній галузі, зокрема, це стосується утримання територій в належному санітарному стані.

Депутат від «Батьківщини» Наталія Коваленко також поцікавилася у Людмили Зарічної, наскільки вона вже ознайомилася з інфраструктурою міста, які вона ставить першочергові завдання для себе і шляхи їх вирішення. І тут Людмила Зарічна спробувала усім відкрити очі на черкаський комунальний жах.

– Як нова людина я бачу серйозні питання у місті. І не треба великих бюджетних коштів. Я просто-напросто покаталася у вашому транспорті. І в тролейбусі проїхала, і в автобусі. І подивилася, як проходить автобус, а на зупинці стоять старі люди. Але автобус не зупиняється, бо йому невигідно зупинитися і взяти людей з посвідченнями! І які автобуси старі ходять тут! На смітнику таких вже немає!.. А сміття на кладовищах! Єгипетські піраміди скоро будуть, – описувала все побачене Людмила Зарічна. – Усі ваші передвиборчі програми базувалися на програмі ЖКГ!

У підсумку, міський транспорт приїжджа пані назвала «металобрухтом»… Однак вона не пояснила, де місто повинно брати кошти на нові автобуси.

Однак на цьому дискусії не закінчилися. Як зазначив депутат-комуніст Віктор Білоусов, структури міської влади взагалі надто роздуті.

– Сьогодні заплановано на 2012 рік на заробітну плату апарату 45 млн. грн. Це на 230% більше рекомендацій Міфнфіну… Є пропозиція: розформувати цю громіздку структуру і не треба ще одного заступника! – зазначив Віктор Білоусов.

Однак Одарич попросив Білоусова не спекулювати поняттями. Мовляв, Міністерство фінансів не має права міському апарату рекомендувати нормативи з зарплат. Воно має право це робити лише в частині освітян і медиків, тобто в частині державних повноважень.

– А що стосується скорочення, то ми торік скоротили 130 осіб. Було 660 працівників, а станом на сьогодні працює 530! – відреагував Сергій одарич.

А от депутат Володимир Мамалига закликав колег не голосувати за призначення нового заступника. Мовляв, треба розібратися: чи владі треба департаменти, чи заступники.

– Заступники у нас, за висловом самого Сергія Одарича, це стратеги. Але нам одного стратега Сергія Олеговича і в доповнення до нього Віктора Горкуна вистачає! – запевняв колег депутат.

Однак провладна більшість не дослухалася до Мамалиги і таки схвалила призначення нового заступника.

Довідка (з офіційного сайту міськвиконкому)

Зарічна Людмила Петрівна

Дата народження: 1960 рік.

Родом із: села Новоселиця Чернівецької області.

Освіта: Херсонський сільськогосподарський інститут, спеціалізація – сільськогосподарське будівництво. Національний аграрний університет, спеціалізація – фінанси.

Трудовий стаж: працювала малярем, старшим економістом, інженером, комерційним директором, першим заступником міського голови Цюрюпинська, міським головою міста Цюрюпинськ. На держслужбі працює з 2008 року.

реклама

Коментарі  

 
+1 #29 Брак 14.05.2012 14:33
Цитую федор припципиальный:
жаль мадам ее ждет такая же судьба как ЛЮБЫ МАЙБОРОДЫ не успеет познакомиться с названием улиц поймет что за птица одарич и улетит в теплые края

Тут брак не расчету, не по ЛЮБВИ, а по принуждению. Так что названия улиц ей не нужны. Ее на сьедение автобусному ЛОББИ. Мер обещал единые квыточки,почти квиточки, с 1.03.2012 года, потом с 1.06.2012, а теперь с 1.01.2013 то ли 2014 года
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #28 sh239k25sh 14.05.2012 13:46
Цитую ЧК:
Не переймайтесь черкащани...Це "смотрящая" за Одаричем

Это уж точно, наверное специально направили из Цурюпинской зоны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #27 sh239k25sh 14.05.2012 13:10
Полезно поближе познакомиться - http://h.ua/story/231277/#ixzz1upyI8cL5
получили еще одного проходимца.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #26 sh239k25sh 14.05.2012 13:01
Не понятен подбор кадров .............
Чему может помочь человек имеющий сомнительную репутацию - это первое.
Второе бедный Цурюпинск наверное вздохнул с облегчением избавившись от этой б....
Население этого городка меньше нашей Золотоноши, о каком богатом опыте может идти речь?????Притом,что человек по своему профилю не организатор структуры, а бухгалтер. Бедные Черкащане????? Получили еще одного вора по бюджетным деньгам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #25 Фелікс 13.05.2012 23:17
НАРЕШТІ ХОЧ ОДИН ЗАСТУПНИК ОДАРИЧА ПУБЛІЧНО ЗАЯВИВ, ЩО ОДАРИЧ ЗА 5 РОКІВ ЗАГАДИВ МІСТО І ЗРУЙНУВАВ КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА!!! ПРИЄМНО ЦЕ ЧУТИ З УСТ НОВОЇ ЛЮДИНИ, ТА ЩЕ Й ЖІНКИ... ЦЕ ОДАРИЧУ ВПЕРШЕ В ЖИТТІ ПУБЛІЧНО ВТЕРЛА СОПЛІ ЖІНКА З ЙОГО КОМАНДИ... МОЛОДЕЦЬ, ЛЮДАСИК!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #24 Фелікс 13.05.2012 23:11
В 1992 РОЦІ, КОЛИ ПРАЦЮВАЛИ ВСІ ПІДПРИЄМСТВА, ДИТЯЧІ САДОЧКИ, МІСТО БУДУВАЛО ЖИТЛО, ЗАВОДИ ТА ФАБРИКИ, В УСІХ УПРАВЛІННЯХ ТА ВІДДІЛАХ МІСЬКОЇ РАДИ ПРАЦЮВАЛО 186 ПРАЦІВНИКІВ. СЬОГОДНІ ОДАРИЧ РОЗДУВ ШТАТИ ДО 660 ОСІБ, ЗАВІВШИ ПІД КРИШУ МІСЬКОЇ РАДИ ВЕСЬ ВИБОРЧИЙ ШТАБ ТА ПІАРКОМПАНІЮ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ. ЯКБИ В МІСТІ БУВ ПРОКУРОР, ВІН ДО ВЕЧОРА ПОВИНЕН ПЕРЕСАДИТИ ВСЮ ЦЮ ГОП - КОМПАНІЮ, АБО ЗАСТРЕЛИТЬСЯ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #23 ЧК 12.05.2012 11:22
Не переймайтесь черкащани...Це "смотрящая" за Одаричем
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #22 ВВС 12.05.2012 11:13
Цитую Ну-ну:
...с ужасным прикидом. Стиль - мрак-ураган!!!!

+100 Ховайся!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #21 Аналітик. 12.05.2012 09:21
Нова заступниця Одарича про черкаські автобуси: «Таких вже і на смітнику Франції немає!» Правильно іх привезли до Черкас. Хто їїпроштовхує на посаду не зрозуміло. Два дні в Черкасах, а вже транспортну політику Одарича та автобусного лоббі не то що критикує, а поливає брудом. Але ж тянули з посадою і довелося ставити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #20 федор припципиальный 11.05.2012 17:44
жаль мадам ее ждет такая же судьба как ЛЮБЫ МАЙБОРОДЫ не успеет познакомиться с названием улиц поймет что за птица одарич и улетит в теплые края
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100